Home > Behandelingen > Lifecoach

Lifecoach

Bij burn-out klachten of een hoge mate van stress is er vaak niet sprake van slechts één probleem. Een burn-out behandeling om stress te verminderen is dan ook pas effectief wanneer er met een lifecoach naar het totaalplaatje wordt gekeken. En dus is het steeds vaker een populaire optie om voor de expertise van een lifecoach te kiezen.

Wat doet een lifecoach?
In de basis helpt een lifecoach je bij het vinden van zingeving in het leven. Je leert voor jezelf een antwoord te vinden op vragen als:

  • Wie ben ik?
  • Wat wil ik?
  • Wat heeft prioriteit in mijn leven?
  • Wat is mijn doel in het leven?

Aan de hand van deze vragen gaat een lifecoach met je aan de slag om je leven te herstructureren. Het is een effectieve burn-out behandeling doordat een lifecoach je een nieuw perspectief op het leven biedt.

Voordelen werken met een lifecoach
Door te werken met een lifecoach pak je op een effectieve manier je burn-out klachten en je gevoel van stress aan. Dit heeft dan ook de volgende voordelen:

  • Persoonlijke benadering: Ieders leven is weer anders. De een ervaart door een hele andere gebeurtenis of manier van leven stress dan de ander. En dus kiest een lifecoach specifiek voor een uiterst persoonlijke benadering. Er wordt gekeken wat JIJ nodig hebt.
  • Een vernieuwd perspectief: Na een burn-out behandeling van een lifecoach heb je een volkomen vernieuwd perspectief op het leven. Je voelt je anders. Je ziet er anders uit. Je zou kunnen stellen dat het om een nieuw begin gaat.
  • Blijvende veranderingen: Er zijn tegenwoordig allerlei ‘hacks’ die binnen de kortste keren tot minder stress zouden moeten leiden. Maar dat is lang niet altijd het geval. Door te werken met een lifecoach weet je wel zeker dat je iets permanent aanpast in je leven. De kans is daardoor groter dat je er op lange termijn profijt van houdt.

Vind op Balansportaal een Lifecoach bij jou in de buurt