Home > Vind hulp > Couleur-Locale

Energie in beweging brengen? Reflectie, bewustwording en zelfregie

Couleur-Locale

Acht energiebronnen die gedrag en resultaat beïnvloeden

Energie van mensen staat centraal in het handelen van Couleur-Locale. Dat wil zeggen dat teamcoaching, individuele coaching, de ZZP licentie, de bedrijfslicentie en de opleiding zich richten op het meten en beïnvloeden ervan. (Zelf)reflectie, bewustwording en zelfregie zijn het boegbeeld van de werkwijze die wij hanteren. Energie is de mentale kracht om tot prestaties te komen. Anders gezegd, wat zich tussen je oren afspeelt, bepaalt wat er uit je handen komt. Dáár zet Couleur-Locale zich voor in!

Energie heeft een sleutelpositie

Het hoofdkenmerk van een burn-out is een overmatig tekort aan energie. Anderzijds is bevlogenheid het positief tegenovergestelde van een burn-out. Het hoofdkenmerk daarvan is dat mensen juist bruisen van de energie. Bovendien zijn ze meer betrokken, gaan ze op in hun werk en zijn ze minder vaak ziek. Dus energie kan een organisatie zowel maken als breken.

Energie is besmettelijk

En energie van mensen is besmettelijk. Dus als één of een paar medewerkers van een team door een overmatig tekort aan deze brandstof uitvallen, kan dit een negatief effect hebben op de energie van overige teamleden. De één kan de ander aansteken. Bijvoorbeeld als hoge werkdruk en werkstress de sfeer bepalen. Een gemiddelde burn-out duurt 242 dagen en kost een organisatie € 90.000 – € 110.000 (CBS). Dus dat maakt meteen duidelijk welk prijskaartje er hangt aan een teamburn-out. Je kan ook gebruik maken van wat er wél prettig is. Door de bevlogenheid in teams te benutten. Door van die teamleden de besmettelijkheid actief in te zetten. Met andere woorden, winstgevend voor de vitaliteit, de communicatie, de prestaties en het werkplezier.

Laat energie stromen!

Onderzoek (2017) toont aan dat interventies om de energie in teams positief te beïnvloeden bijna nooit en vaak zelfs averechts werken. Er is een kortstondige energiepiek na zo’n interventie. Maar van een duurzaam effect is geen sprake. De enige interventie die dat effect wel heeft, maar volgens onderzoek zelden wordt toegepast, is het benutten van reflectie, bewustwording en zelfregie. Laten wij die interventie nou al 15 jaar meetbaar en succesvol toepassen!

Couleur-Locale | Werkwijze

Onze aanpak start met een meting. Dus eerst een momentopname én het begin van bewustwording. En daarna maakt reflectie tijdens de begeleiding nog bewuster. Dat maakt nieuwe nieuwe keuzes mogelijk. Zo’n 95% van ons gedrag is onbewust. De werkwijze die volgt, zorgt voor de borging van de bereikte resultaten. Dit is een duurzame weg naar een vitaal team en vitale medewerkers. Dus energie zou een speerpunt moeten zijn. Bekijk ons concept maar eens op de website. Of kom eens naar onze gratis workshop. Je kan je hier aanmelden.

Praktijkinformatie

Couleur-Locale

Bert Arons & Ingeborg van der Kerk

Oude Gemeneweg, 35
2391 BE HAZERSWOUDE-DORP
  • In de natuur
  • In de praktijk
  • Online
Neem direct contact op met Couleur-Locale
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.