Home > Over ons

Balansportaal inspireert, motiveert en informeert

Balansportaal fungeert als katalysator voor een ander zorgsysteem. De druk die bij de huisarts ligt, kan verlaagd worden omdat men zelf in staat in de juiste hulp te vinden. Zolang zij maar weten waar ze deze hulp kunnen vinden. Dat is dus op Balansportaal.

Je vindt op ons platform gecertificeerde alternatieve, reguliere, complementaire, oosterse, westerse, holistische zorg en alles daaromheen

Balansportaal verbindt vraag en aanbod op het gebied van burn-out, depressie, angst, hormonen, beweging, voeding, ontspanning, zelfontwikkeling, hsp, verslaving en stressklachten. We adverteren online en in grote magazines, stonden in de krant en waren te horen op landelijke radio. Het Balansportaal Netwerk is explosief gegroeid en dat is nodig. Maar liefst 1.3 miljoen Nederlanders kampen met stress- en burn-outklachten. Wij zijn er voor degene die wel hulp willen maar nog niet precies weten wat zij nodig hebben, waar zij deze hulp kunnen vinden of weten wat er überhaupt mogelijk is.

Ben je een professional op het gebied van mentale of fysieke gezondheid? Meld je hier aan bij ons waardevolle netwerk.

Wil je op een andere manier samenwerken en ervoor zorgen dat wij nog meer mensen bereiken? Laat het ons weten.

Over Yara

Tijdens haar eigen burn-out stond zij maandenlang op wachtlijsten voor hulp via de huisarts. Wanneer je uitgeput en depressief bent is dit alles behalve wenselijk. Ondanks het gebrek aan energie is zij zich gaan verdiepen in het fenomeen burn-out en mentale gezondheid. ”Ik begon mijn zoektocht naar aanvullende hulp te delen op een instragram account wat binnen enkele maanden explodeerde. Zo ontzettend veel mensen die baat hadden bij de informatie, inspiratie en motivatie die werd gedeeld.” Aldus oprichtster Yara Bakels

Via het instagramaccount was er heel veel vraag naar hulp bij burn out en mentale klachten maar als afgestudeerd marketeer en geen professional op het gebied van mentale gezondheid kon zij hen helaas niet direct helpen.  Vandaar het idee om een netwerk op te richten met alle professionele hulp in Nederland en België op het gebied van zelfontwikkeling, burn-out, mindset, ontspanning en stress.”

Platform

Inmiddels is het platform uitgegroeid tot een online plaats vol inspiratie en informatie op het gebied van burn out, zelfontwikkeling en gezondheid. Met dit platform bereiken wij dagelijks hulpvragers en personen met stressklachten op social media (16.500+ volgers) en helpen bij hun zoektocht naar ondersteuning buiten de reguliere zorg om. Tegelijkertijd boosten wij de online vindbaarheid van alle therapeuten en coaches die spanningsklachten behandelen d.m.v. online marketing.

 

Impact

Balansportaal is ontstaan vanuit een persoonlijke behoefte en vraag naar ondersteuning bij een burn out en stressklachten buiten de reguliere zorg om. Het is belangrijk om te weten dat je een burn out periode niet alleen hoeft door te komen en dat er meer mogelijk is dan een bezoek aan de huisarts en/of eventueel voorgeschreven medicatie. De cijfers rondom uitval door stressklachten stijgen explosief, dat wij een bijdrage mogen leveren aan het reduceren hiervan is ontzettend waardevol.