Home > Vind hulp > Anina Mulder PRI-therapie en paardencoaching

PRI-therapie

In een maatwerktraject help ik je naar een vrij en gelukkig leven

Met PRI therapie leer je je bewust te worden van het hier en nu waarmee jij je eigen regie terug krijgt!

Jij staat aan de start van een studie of baan of je bent ergens halverwege. Wat je daarbij tegenkomt blokkeert je op één of andere manier. Misschien heb je last van:

– Angsten,

– Negatief zelfbeeld

– Stress, overspanning, of burn-outklachten,

– Gevoelens van eenzaamheid,

– Somberheid, lusteloosheid of depressieve klachten,

– Twijfels over welke stappen je wilt maken.

Blokkades zijn het gevolg van negatieve ervaringen in je eerste levensjaren, wanneer je brein zich razendsnel ontwikkelt en zeer kwetsbaar is. Die negatieve ervaringen hebben nog steeds invloed op je dagelijks leven, vaak zonder dat je je er bewust van bent.

Uitgangspunt van PRI-therapie

In de PRI therapie beschouwen we dit als afweren die dienen als bescherming tegen pijn uit het verleden. Je leert hoe je je bewust kunt worden van oude pijn, zodat je niet langer verstrikt raakt in de afweren waarmee je de oude pijn probeert af te dekken. Je hebt iets waargenomen in je huidige omgeving die deze oude pijn heeft doen oprakelen, je leert het herkennen en omkeren, zodat je uiteindelijk vrij in het hier en nu kunt bewegen. Pas dan kun je zien hoe licht het leven nu is en hoe vrij je jezelf kunt bewegen.

Wil jij geholpen worden om van je klachten af te komen? Loskomen van wat je hebt meegemaakt tot nu toe, loskomen van de blokkades in relaties, werk of in je studie(keuze)? Dan ben je van harte welkom!

 

Het traject

Ik nodig je van harte uit voor een intakegesprek, online, in de praktijk of op locatie. Samen brengen we in kaart waar je op dit moment in je leven tegenaan loopt. Een PRI-traject wordt gekenmerkt door 4 fases:

Fase 1

In deze fase leer je jezelf dagelijks te observeren, zodat je zelf gaat ontdekken wanneer je wordt beïnvloed door je verleden; wanneer je emotionele brein geactiveerd is en je leeft en reageert vanuit de illusie van je afweer. Door zelfobservatie word je je op een cognitief niveau bewust van je afweren.

Fase 2

Je bent je steeds vaker bewust wanneer één van je afweren is geactiveerd en hoe dit je dagelijks leven beïnvloedt. In de fase hierna gaan we aan de slag met het omkeren van je afweergedrag, telkens als het zich voordoet. Je gaat heel bewust aan de slag met je gedrag. In een aantal situaties betekent dit dat je zogenaamde exposure toepast. Dat wil zeggen dat je jezelf opzettelijk blootstelt aan datgene wat je het liefst zou willen vermijden, om toegang te kunnen krijgen tot het gevoel dat achter je vermijdingsgedrag verborgen zit.

Fase 3

In deze fase leer je je gevoel dat schuilgaat achter je afweer, toe te laten tijdens regressies, waarmee je afweer haar functie verliest. PRI-regressies doen met behulp van je PRI-therapeut dient voornamelijk het doel om te leren hoe je zelfstandig regressies kunt doen en niet als een middel om te helen. Het zelfstandig doen van regressies is van belang om je oude pijn gekoppeld aan je oude realiteit die deze oude pijn heeft veroorzaakt, boven tafel te krijgen, zodat integratie van je oude pijn en de daarbij behorende oude realiteit kan plaatsvinden.

Fase 4

In deze laatste fase vindt de integratie tot één geheel plaats van cognitie, gedrag en gevoel, de drie pijlers van PRI.

Mijn uitgangspunt in de begeleiding is dat de ander zich op zijn gemak voelt. Ik creëer een veilige omgeving, waarin de ander vrij is om uit zijn of haar comfortzone te gaan en het zelfinzicht te verhogen. Kernwaarden in mijn begeleiding zijn liefde, verbinding en veiligheid. Hierbij nodig ik je uit om d.m.v. zelfobservatie bij jezelf naar binnen te gaan om daar je ware zelf te ontmoeten.

 

Kosten per sessie: €125,-

Duur van de sessie: 1 uur.

Het aantal sessies: is afhankelijk van waar jouw vragen liggen en dit stemmen we samen af.

 

 

Paardencoaching

Kom dichterbij je essentie en kijk in jouw spiegel

Paarden liegen niet, ze spreken altijd de waarheid. Er bestaat geen scheiding tussen wat een paard denkt en wat zijn lichaam uitdrukt. Mensen daarentegen kunnen bluffen, doen alsof en verschuilen zich soms. We leren te doen alsof we het leuk vinden om over koetjes en kalfjes te praten, we leren allerlei sociale spelletjes te spelen en ook om leugentjes om bestwil te vertellen. En meestal zijn we ons hier helemaal niet van bewust. Paarden kunnen je helpen om het onbewuste van jezelf naar boven te halen.

 

Mijn paarden kunnen je helpen

Bijvoorbeeld bij het opsporen van disbalans in je leven en hoe je hiermee omgaat, vaak

 onbewust. Als een disbalans in je leven of lichaam te lang duurt word je er ziek van. Samen met mijn paarden zoeken we jouw disbalans op, zodat je het kunt helen. Misschien heb je relatieproblemen, ervaar je veel angst, voel je jezelf vaak onzeker of ervaar je veel frustraties naar je werk of studie.

Een paard is een spiegel en laat haarfijn zien welke emoties er in jouw leven spelen. Het paard helpt je om zicht te krijgen op deze emoties. Hij brengt je als het ware in een diepere laag die je helpt om inzicht te krijgen in jezelf.

Kosten per sessie: €150,-

Duur van de sessie: 1 uur

Aantal sessies: Ik leer je wat er nodig is om het bewustzijn in jouw leven te vergroten en help je met je persoonlijke ontwikkeling. In 1 tot 2 sessies kunnen we al tot de essentie komen waar het bij jou om gaat.

Praktijkinformatie

Anina Mulder PRI-therapie en paardencoaching

Anina Mulder

Ruchhusterwei 4
Ruigahuizen
  • In de praktijk
  • Online
  • Op locatie
Neem direct contact op met Anina Mulder PRI-therapie en paardencoaching
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.