Home > Behandelingen > Meditatiecoach

Een meditatiecursus is erop gericht om te leren mediteren, zodat de technieken ook thuis kunnen worden toegepast. Mediteren geeft ontspanning en innerlijke rust en brengt je in contact met jezelf en zorgt daardoor voor de juiste balans in het dagelijks leven.

Mediteren heeft een zeer positief effect op een burn-out. Een meditatiesessie verlaagt het stressniveau. Je bouwt stressreserves op en doorbreekt de stressreactie. Door te mediteren reageer je anders op stress, waardoor je lichaam en geest niet overbelast raken.

Je kunt een burn-out voorkomen of tegengaan door goed voor je lichaam en geest te zorgen. Dit doe je door genoeg te slapen, gezond te eten, te sporten en te mediteren. Door elke dag 10 tot 20 minuten te mediteren, vergroot je je stressbestendigheid. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat 20 minuten mediteren gelijk staat aan 3 uur slaap. Perfecte manier van burn out preventie. Je leert om beter naar jezelf en je lichaam te luisteren. Zo herken je stress veel sneller en kun je er makkelijker op in spelen. Mediteer bijvoorbeeld in de ochtend. Sta een half uur eerder op en doe dit voordat je gaat werken.

Mediteren heeft als doel om inzicht te krijgen in jezelf en jezelf te accepteren. Door meditatie neem je echt goed de tijd voor jezelf. Iets dat onmogelijk lukt op een doordeweekse dag waarop je werkt en veel afspraken hebt.
Door elke dag een momentje voor jezelf te plannen en dan te mediteren, neem je afstand van de drukte en de stress. Je bent dan echt even gericht op jezelf. Hierdoor leer je om makkelijker met stress om te gaan.