Home > Vind hulp > Beukers Ontwikkeling

BeukersOntwikkeling

BeukersOntwikkeling

Holistisch psycholoog

Het mooiste dat je kunt zijn is JEZELF! Dat wordt steeds moeilijker in deze tijd van vele prikkels, prestatie- en werkdruk èn van meerdere grote crisissen die, op z’n zachts gezegd, zorgen voor veel onrust en chaos. Veel klachten zijn een teken dat je niet het leven leidt dat je diep van binnen zou willen of bij je past. We hebben de neiging om met ons hoofd tot oplossingen te willen komen, alleen daar liggen de antwoorden niet. Het is van belang dat niet alleen je hoofd, maar ook je hart en buik meedoen: wat je denkt, voelt en doet. Dat je je bewust wordt van ‘wie je in essentie bent’, ‘wat voor jou klopt’ en ‘waar je grenzen liggen’. Daardoor zal je eerder de signalen opmerken als je van je eigen pad afgaat.

Als holistisch psycholoog ondersteun ik je bij de ontdekkingstocht terug naar jezelf. Mijn visie is holistisch, wat onder andere wil zeggen dat ik breed kijk en op verbanden gericht ben. Door oprecht betrokken en oordeelloos bij jou aan te sluiten bied ik je een veilige bedding om ons samen te richten op wat jij op dat moment nodig hebt. Daarbij put ik uit een breed scala aan interventies, allen gericht op diepgang en blijvende ontwikkelingen, zodat jij meer en meer kunt gaan vertrouwen op je eigen innerlijke kompas.

Graag ondersteun ik je erbij. Wil je meer weten over mij, kijk dan op mijn website Beukersontwikkeling

Na de foto kan je nog kort wat lezen over respectievelijk ‘Burn-out’, ‘Hoogsensitiviteit’ en ‘Persoonlijke ontwikkeling’.

 

Burn-out

Stress op de werkvloer staat op nummer één van de beroepsziekten. Hierdoor ontwikkelen steeds meer mensen burn-outklachten. Als je in een burn-out terechtkomt, ben je vaak al maanden of zelfs jaren te lang doorgegaan. In het begin merk je niet dat je op weg bent naar uitputting omdat je lichaam juist meer adrenaline aanmaakt om je te helpen het vol te houden. Totdat opeens de rek eruit is en je lichaam keihard op de rem trapt.

De klachten uiten zich op meerdere niveaus: mentaal, emotioneel, fysiek, spiritueel, neurologisch èn hormonaal. Hieruit blijkt hoe alles met elkaar verbonden is en op elkaar inspeelt. Een holistische benadering is daarom bij uitstek passend bij burn-out problematiek.

Je lichaamswijsheid is dan vaak de belangrijkste eerste insteek voor herstel. Daarna zal duidelijk worden wanneer en welke andere niveaus aandacht nodig hebben. Burn-out kun je zien als een wake-up call en als een kans om meer zelfkennis en bewustzijn te ontwikkelen zodat je na je herstel niet weer terug stapt in ‘hoe je het altijd gedaan hebt’, maar dat je burn-out een kantelpunt in je leven wordt omdat je daarna vanuit de verbinding met je essentie naar buiten treedt. Dat geeft niet alleen rust, maar ook vertrouwen, veerkracht en vrijheid!

 

Hoogsensitiviteit

Hoogsensitieve of hooggevoelige mensen zijn extra gevoelig voor stress en het ontwikkelen van een burn-out. Het is van groot belang dat er bij het herstellen daarvan oog is voor die gevoeligheid, om je ervan bewust te worden wat het voor jou betekent om een HSP, hoog sensitief persoon, te zijn. En om te leren daar rekening mee te gaan houden, om te voorkomen dat je in een volgende burn-out terecht komt.

De kwaliteiten van HSP-ers zijn namelijk ook hun valkuilen. Mocht je een HSP/HSS zijn, een high sensation seeker, dan is het vaak nog lastiger om je eigen gebruiksaanwijzing te vinden. Bovendien speelt dan bij burn-outklachten het risico van een bore-out. In alle gevallen geldt, als je weet hoe het voor jou werkt, dan zijn die HSP-kwaliteiten geen zwakte of last, maar juist je grootste kracht, de eigenschappen waarmee je kunt floreren!

 

Persoonlijke ontwikkeling

Vaak wordt gedacht dat we in een maakbare wereld leven. We zijn echter meer en meer van onszelf vervreemd en kunnen moeilijk omgaan met emoties en tegenslag. Voel jij een intrinsieke behoefte aan meer diepgang en zelfontwikkeling? Het enorme aanbod aan zelfhulpboeken speelt daar op in. Ook in tijdschriften en via social media is te lezen wat we allemaal zouden moeten doen om ons gezond en gelukkig te voelen. Echter tips lezen of krijgen wil nog niet zeggen dat je ze kunt toepassen. Het lijkt vaak simpel en eenvoudig, maar makkelijk is het niet.

Veel speelt zich namelijk onderbewust af. Overlevingspatronen en beperkende overtuigingen kunnen bijvoorbeeld hardnekkige saboteurs zijn als je dingen anders aan wilt gaan pakken. Bovendien is iedereen uniek, waardoor je te onderzoeken hebt wat bij jou past en hoe iets bij jou doorwerkt. Dat hoef je niet alleen te doen. Graag ondersteun ik je erbij, bijvoorbeeld om met behulp van IEMT, Integral Eyemovement Therapy, blokkades op te lossen.

Praktijkinformatie

Beukers Ontwikkeling

Marijke Beukers

Jasmijnstraat 34
5246 AA Hintham-Rosmalen-Den Bosch
  • In de natuur
  • In de praktijk
Neem direct contact op met Beukers Ontwikkeling
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.