Home > Blogs > Herstellen van long COVID – welke behandeling werkt?

Herstellen van long COVID – welke behandeling werkt?

De wereld zat twee jaar op slot door corona, maar nu we het leven weer oppakken zijn er mensen die helaas nog steeds te maken hebben met de nasleep van deze periode. De klachten die horen bij long COVID kunnen het dagelijks leven behoorlijk inperken. Alhoewel er nog veel onduidelijkheid is over long COVID zijn er wel een aantal behandelingen mogelijk. In dit artikel lees je er meer over.

long-covid-behandelingen

Ademhalingsoefeningen bij long COVID

Ademtherapie kan helpen bij long COVID. Het verbetert de ademhalingstechniek en kan helpen om rondom de ademhaling te ontspannen. Corona geeft veel klachten rondom de longen, waardoor veel mensen last hebben van benauwdheid en hoesten. Een fysiotherapeut kan helpen om de ademspieren te trainen, dit is een vorm van krachttraining en heeft ook een positief effect op onze conditie.

> Vind direct een Ademtherapeut bij jou in de buurt

Fysieke training

Wanneer je last hebt van long COVID kunnen je klachten onder andere uit vermoeidheid, verminderde spierkracht en minder uithoudingsvermogen bestaan. Een fysiotherapeut kan samen met jou een trainingsprogramma opstellen. Deze is dan gericht om de conditie te verbeteren en de spieren te trainen. Dit kan in combinatie met voedingsadvies, gericht op de toename van spiermassa.

Psychologische behandeling

Long COVID geeft naast fysieke klachten ook verschillende psychologische klachten. De vermoeidheid en concentratieproblemen kunnen je een onzeker gevoel geven. Mensen met long COVID kunnen ook veel angst ervaren. Therapie kan helpen hiermee om te leren gaan.

Zelf doen

Naast deze behandelingen kan je ook een aantal dingen zelf doen om het herstel te bevorderen. Gezond eten, voldoende bewegen en regelmatig frisse lucht hebben een positief effect op onze algemene gezondheid. Long COVID kan een aanslag zijn op je lichaam, voldoende rust nemen is daarom zeer belangrijk.

Een erkende behandeling is er helaas nog niet voor long COVID. Langdurige klachten door corona kunnen je dagelijks leven zeer beïnvloeden, bovenstaande behandelingen kunnen helpen bij het herstel.

Ook interessant: