Home > Vind hulp > YIN bij Dewali | Lichaamsgerichte therapie

"Luister naar het fluisteren van jouw lijf, zodat het niet hoeft te schreeuwen"

Jouw lijf, jouw thuis

Tanja Zwirs heeft zich met haar alternatieve en holistische praktijk YIN bij Dewali in Schagen gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen met klachten als oververmoeidheid, stress, Burn-out, trauma’s en Long-Covid.

“Aan jezelf voorbij gaan is eigenlijk het niet kunnen horen van jouw lijf, welke precies kan vertellen hoe het echt met je gaat. Ik vind het elke keer weer bijzonder hoe een lijf communiceert. De signalen van je lijf kunnen verstaan is de eerste stap naar herstel.

Goede weerstand en lekker in je vel

In deze bijzondere tijd waarin we leven is goede weerstand en lekker in je vel zitten zó belangrijk. De onzekere tijd, stress, angst, onrust, hoge werkdruk, patronen, gedrag en onverwerkte emoties kunnen ervoor zorgen dat je uit balans raakt. Terwijl je doorgaat, omdat je dit zo hebt geleerd, geeft jouw lijf steeds meer signalen af. Spierpijn, buikpijn, hartkloppingen, benauwdheid, hoofdpijn, oververmoeidheid, slecht slapen, concentratieproblemen, geïrriteerd, verdrietig, gevoelloos. Alles bij elkaar zorgt dit ervoor dat jij niet meer kunt functioneren. Je laat steken vallen, trekt jezelf terug, op je werk en thuis loopt het niet lekker. Je bent jezelf niet meer. Overspannen en burn-out liggen op de loer. Weet dat jij echt niet de enige bent want veel vrouwen blijven hiermee door lopen. Niet klagen maar doorgaan, terwijl zij helemaal niet blij zijn met hun leven zoals dat nu is. En toch is er een oplossing want hoe fijn is het als je jezelf weer kunt zijn.

Haar eigen zoektocht voor ondersteuning na een Burn-out maakte dat Tanja Zwirs 5 jaar geleden haar praktijk opende in Schagen waar zij zich heeft geschoold in YIN therapie, YIN yoga , YIN massage en YIN coaching. Vanuit haar expertise en ervaring heeft zij het Traject Jouw lijf, Jouw thuis ontwikkeld.

Combinatie als kracht

“Als Massagetherapeut, YIN yoga docent en Stress/Burn-out coach is mijn kracht  de combinatie van verschillende methodieken tijdens de sessies: in dialoog, verbinden, voelen, aanraken, raken. In mijn manier van werken luister ik naar jou als mens, jouw verhaal, klacht en de signalen van jouw lijf.

YIN (Your Inner Nature) gaat dan ook over jou. Samen onderzoeken we wat jij nodig hebt om te herstellen zodat jij weer lekker in je vel zit. Je kunt weer verbinding maken met jouw binnenkant en hiernaar luisteren. Je hebt inzicht in jouw gedrag, patronen, gedachten en emoties en weet hoe hiermee om te gaan. Jouw lijf is jouw thuis vanuit wie jij werkelijk bent en mag zijn.“

Persoonlijk traject “Jouw lijf, jouw thuis”

YIN –  Your Inner Nature – Jouw Innerlijke Natuur

Ook jij kunt leren je lijf te verstaan en te leven vanuit jouw innerlijke natuur (YIN), jouw unieke zijn. Want aan de buitenkant lijkt het nu wel of jij alles aankunt maar eigenlijk voelt dit voor jou helemaal niet zo. Je wilt je blij en fit voelen en weer plezier hebben in alles wat je doet. Je weet dat je zo niet door kan gaan. En nu de stap voor jezelf moet gaan maken.

Als masseur, yogadocent en coach help ik jou weer ruimte te vinden in je hoofd, hart en lijf. Ik leer je in verbinding te komen en te voelen van binnenuit, vanuit jouw innerlijke natuur, YIN. Want jouw binnenkant weet precies wat goed en mooi voor jou is en is in staat zichzelf te herstellen. YIN gaat over jou, wat er bij jou van binnen leeft. De weg weer terug vinden naar jezelf en van daaruit jouw pad kiezen om te leven vanuit wie jij werkelijk bent en ook mag zijn. Een (Y)investering in jezelf.

“Het is mijn missie om jou te leren je lijf te verstaan vanuit jouw innerlijke natuur (YIN), jouw unieke zijn”

Een uniek 3 maanden traject helemaal op maat voor jou

Het persoonlijk traject: “Jouw lijf, jouw thuis”, is helemaal op maat gemaakt voor jou als jij jezelf een beetje bent kwijt geraakt. En de verbinding tussen je hoofd, hart en lichaam zoek is. Je wilt met jezelf aan de slag maar weet niet zo goed hoe je dit aan zou pakken. Samen gaan we aan de slag, waarin jij steeds aangeeft wat op dat moment nodig is. Het is jouw persoonlijke pad, en ik loop een stukje met je mee. Samen op zoek naar het antwoord door het inzetten van:

YIN massage: (aan)raken en verbinden van hoofd, hart en lijf. Massage zorgt ervoor dat afvalstoffen worden afgevoerd. Spieren en weefsels ontspannen waardoor pijn kan verminderen en blokkades worden losgemaakt. Massage vermindert angst en depressie en de hoeveelheid Cortisol (stresshormoon) in je bloed neemt af. Hierdoor kun je meer ontspannen. Binnen de YIN massage gebruik ik technieken zoals Functionele osteopathie, Cranio-Sacraal, inzichten vanuit de Shiatsu,  voetreflex-, ontspannings-, meridianen-, tuina massage, reiki en aromatherapie, yin yoga en coaching. Dit zorgt ervoor dat de diepere lagen in jou worden aangeraakt. YIN massage gaat dan ook veel verder dan een “gewone” massage.

YIN yoga: persoonlijk en helemaal op maat voor jou. Yoga geeft ruimte, en laat energie weer stromen. De reis naar binnen vertelt jou over de gedachten, blokkades en processen. Met persoonlijke Yin yoga leer ik jou hoe je je hoofd, hart en lijf weer kunt verbinden. Luisteren naar wat jouw lijf te vertellen heeft, verzachten en te voelen wat er aanwezig is in jou. Accepteren en omarmen dát wat is en loslaten wat mag op dat moment. Yin yoga brengt innerlijke stilte zodat jij je lijf kunt verstaan.

YIN therapie: yang elementen binnen de “yin yoga” maken dat er een vorm ontstaat die we Yin therapie hebben genoemd. Deze vorm binnen de Yin Yoga richt zich vooral op het invullen en neerzetten van de individuele sessies. In deze 1 op 1 sessies gaat het echt om jou, verdieping in wat in jou speelt. Soms heb je even extra steun nodig om verder te komen. Door weer te leren voelen en verbinden jouw binnenkant ontstaat er rust en ruimte in jou. De diepere lagen onderzoeken en kijken naar aangeleerde patronen en gewoonten.

YIN coaching: geeft jou weer inzicht in je gedrag, gedachten, emoties en situaties waarin je nu vastloopt. Zodat jij hier mee leert om te gaan. Dit geeft rust waardoor je meer in balans bent en ook kunt blijven.

Na dit traject:

  • heb jij rust in je hoofd en ruimte in je hart en lijf
  • en je in staat verbinding te maken met jouw binnenkant
  • weet je hier naar te luisteren
  • heb je inzicht gekregen in je gedrag, gedachten en emoties
  • weet jij hoe je hier mee om mag gaan om in balans te blijven
  • zit jij weer lekker in je vel.

Jouw lijf is jouw thuis vanuit YIN kracht. Leven vanuit wie jij werkelijk bent en mag zijn.

Durf jij voor jezelf te kiezen, en jouw koers te wijzigen? Voel jij een JA?

Op mijn website kun je lezen wat het persoonlijk traject inhoudt. Heb je vragen stel ze gerust.

Je bent meer dan welkom: https://dewali.nl/diensten/traject-jouw-lijf-jouw-thuis/

Liefs Tanja

Praktijkinformatie

YIN bij Dewali | Lichaamsgerichte therapie

Tanja Zwirs

Vliedlaan 82
1741 RS Schagen/Noord-Holland
  • In de praktijk
  • Online
Neem direct contact op met YIN bij Dewali | Lichaamsgerichte therapie
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.