Home > Behandelingen > Ademtherapie / Ademcoaching

Ademtherapie / Ademcoaching

Ademtherapie / Ademcoaching begint vandaag de dag steeds belangrijker te worden. Meer en meer mensen ontdekken dat ademtherapie een grote rol speelt bij ontspanning. Zeker in een toenemend stressvolle wereld. Ademtherapie helpt je om op een bewuste en correcte wijze te blijven ademen. Dit is namelijk van grote invloed op je algemene rustgevoel.

Vooral bij burn-out klachten komt deze vorm van therapie goed van pas. De relaxatietherapie helpt je om stress weg te laten vloeien aan de hand van je ademhaling. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat je in een volledige burn-out raakt of dat je in de toekomst vaker met dit soort klachten te maken krijgt.

De expertise van een specialist komt goed van pas om blijvende veranderingen in je ademhaling mogelijk te maken.

Ademtherapie-ademcoaching

Wat is ademcoaching precies?

Onze ademhaling gaat vanzelf, maar beïnvloedt veel processen in ons lichaam. De afgelopen jaren is er steeds meer zicht gekomen op de kracht van ademhaling. Het is een goede ontwikkeling binnen de alternatieve gezondheidszorg. We leggen je graag uit wat een ademcoach doet, bij welke klachten het een aanvulling kan zijn en waarom iedereen baat heeft bij een bezoek aan een ademcoach.

Ademcoach

Er zijn verschillende termen rondom ademcoaching, zoals ademwerk, breathwork en ademtherapie. Het is een verzamelnaam voor verschillende soorten ademhalingstechnieken. Een ademcoach helpt jou door middel van zo’n techniek iets te veranderen aan je lichaam of geest. Niet alleen bij benauwdheid of kortademig zijn, maar ook bij stress en een burn-out kan een ademcoach helpen om je balans terug te vinden.

Een aantal ademhalingstechnieken zijn de Wim Hof methode, SOMA breathing en de Buteyko methode. Vaak is het een combinatie van meditatieve opdrachten en fysieke oefeningen. Het kan een eenmalige sessie zijn, een traject of in groepsverband worden gevolgd.

Klachten

Het is mogelijk om naar een ademcoach te gaan wanneer je niet direct problemen hebt met je ademhaling. Het is een krachtig middel, zeker wanneer je dit bewust inzet. Bij concentratieproblemen, een onrustig en opgejaagd gevoel en weinig energie kan een ademcoach je helpen om balans te vinden. Er zijn ook technieken die je kunnen helpen bij ademhalingsproblemen, zoals astma, slaapapneu of een benauwd gevoel. De natuurlijke ademhaling is verstoord en het is lastig om hier zelf weer grip op te krijgen.

Bewust kijken naar je ademhaling

Ademcoaching kan zowel als doel worden gebruikt, maar ook als hulpmiddel. Het is goed om een keer bewust te kijken naar je ademhaling. Omdat het zo vanzelf gaat, kan het ook vrij ongemerkt een onnatuurlijke wending krijgen. Naast de bovengenoemde klachten kan het ook helpen om emoties los te laten en zelfinzicht te krijgen. Onderschat de kracht van de ademhaling niet, het is voor iedereen een belangrijk onderdeel van ons bestaan.

Vind op Balansportaal een ademcoach / ademtherapeut bij jou in de buurt

 

Lees ook: Ademcoaching bij slaapproblemen