Verder na Corona – wat mag je verwachten

Werknemer, hoe zie jij de komende tijd tegemoet? We gaan weer verder na Corona. Ben je vol vertrouwen of is het toch wel spannend? Hoe bewust ben jij van hoe het echt met je gaat? Hoe gaat het met je collega’s en met je werkgever? Weet je hoe de afgelopen twee jaar er voor hen heeft uitgezien? Wat er zich heeft afgespeeld bij hen thuis en waar ze misschien wel van hebben wakker gelegen? Los van het feit dat jij misschien zelf ook wel ergens van hebt wakker gelegen.

verde-na-corona-marije-steur

We gaan weer verder na Corona, ook wel ‘het nieuwe normaal’ genoemd. De meeste mensen zoeken naar een nieuwe balans tussen werk én privé. Ze zijn weer op kantoor aanwezig, maar zijn ze er wel echt? Voor veel mensen is het een uitdaging om de stap naar kantoor te maken. Ze zijn zoekende naar verbinding en interactie met collega’s en thuisfront. De vraag “is dit het nou?’ komt ook vaker voorbij.

Hoe bewust ben je van de impact van dit alles op jouw leven. En vaak is het zo dat dit pas ruimte krijgt wanneer we weer in rustiger vaarwater gaan komen. Na een crisis, zo kunnen we de afgelopen twee jaar wel noemen, vallen vaak de meeste mensen uit door een burn-out. En ik weet niet hoe het voor jou is, maar de behoefte om echt weer aan de slag te gaan is er ook. Het gevaar hiervan is dat we voorbij gaan aan wat nu ook aandacht nodig heeft.

Aandacht geven aan de uitdagingen van de afgelopen twee jaar. De verstrengeling van het privéleven en het werk door het thuiswerken. Mogelijk de uitdaging door mantelzorg voor naasten, de zorg voor de kinderen doordat er geen opvang was. De uitdaging doordat relaties onder druk zijn komen te staan en het gemis van een sociaal leven.

Iets om met je werkgever te bespreken. Want hoe zou het zijn om het proces van het werk oppakken na deze twee jaar te vergemakkelijken? Jezelf een boost te geven door een aantal coaching gesprekken. Gesprekken om de afgelopen twee jaar los te laten en nieuwe energie op te doen.  Zo kan je gericht weer verder na Corona. Los van het feit dat dit een bijdrage is aan jouw duurzame inzetbaarheid, is het ook een bijdrage aan het arbeidsproces. Win-Win toch? Dus wacht niet af, maar stap naar je werkgever of zoek een passende coach op eigen initiatief! Iets wat je jezelf, je collega’s en je werkgever mag gunnen.


Dit is een bijdrage van Marije van der Zouwen – Steur | Coach voor Meer Energie en Bewustzijn

Marije Steur

 

Lees meer in deze categorie

De Kreeft behoort tot het element water. Haar seizoen is de zomer,…

Je verklaart me vast voor gek. Pijn hoort niet bij het leven?…

Klein houden, daar zijn wij als vrouwen goed in. En waarom houden…

Categorie
Volg balansportaal op:

Lees meer in deze categorie

Roken heeft verschillende effecten op je gemoedstoestand en kan ook het hormonale…

Merk jij dat je vaak lui wegzakt op de bank? Dan heb…

Mathilde Lub is coach en sjamaan. Ze reist met jou naar de…

Zoek op Balansportaal

Dankjewel!

Het e-book '14 gouden tips, kom sterker uit een burn-out' staat voor je klaar