Home > Vind hulp > Yacintha Food & Life Coach

Yacintha Food & Life Coach

Bezoek mijn website

Yacintha Food & Life coach

Coaching bij burn-out, ziekte, stress, angst en traumaverwerking

Mindfulness coaching bij burn-out

Je zit er middenin. Je bent opgebrand, op en weet even niet waar je heen wilt. Je wordt overmand door moeheid in je lijf en je hoofd, kunt niet meer helder denken en dan krijgen die nare stemmetjes ook nog eens de overhand. Niet goed genoeg, niet compleet, niet verbonden met jezelf of de ander. Je hebt het gevoel constant aan te staan, zonder rust te kunnen vinden. Je lijf is uit balans, je hormoonhuishouding van het pad.

Tijd voor rust

Allereerst is het tijd voor rust, rust van je lijf en je hoofd. De meeste mensen met een burn-out gaan gelijk over naar de volgende actie stand. Hoe verder? Maar dat hoeft even niet. Er hoeft even niets. Het beter worden na een burn-out gaat echt niet sneller als je gelijk weer die adrenaline en cortisol levels omhoog laat schieten. Die hormonen zorgen er juist voor dat je niet kunt ontspannen. Deze krijg je omlaag door te rusten. En ja dat is lastig als je adem hoog zit, je niet meer voelt maar alleen maar in je hoofd zit.

Dagritme en frisse lucht

Maar wat dan? Rust vinden kan op verschillende manieren. Allereerst is slaap heel belangrijk, maar juist bij mensen met burn-out een probleem. Het is belangrijk om een dagritme aan te houden en dagelijks 1 of 2 keer een ommetje te maken. Frisse buitenlucht helpt je niet alleen je hoofd leeg te maken maar ook te helen. Adem drie keer per dag 10 keer diep in en uit. Zo zet je je ontspanningssysteem aan en de nu zo vervelende actiehormonen uit.

Ontspanning  met yoga meditatie en mindfulness

Ontspanning betekent voor iedereen iets anders. Een boek lezen, wandelen in de buitenlucht, een sport doen. Ontspanning kan in zowel actieve als passieve vorm – als het maar zorgt dat je de dagelijkse zaken even kunt vergeten. Voor mij werken yoga, mindfulness en meditatie heel erg goed. Toen ik zelf een burn-out had deed ik niets anders dan meditaties met een app op mijn telefoon. Omdat ik naast mindfulness & lifecoach ook yogadocent ben, kan ik dit combineren om een zo goed mogelijk traject voor je samen te stellen.  Naast het doen van meditatieve oefeningen kan ook yoga nidra heel heilzaam zijn. Je ervaart hier een diepe vorm van ontspanning waarbij het parasympatisch systeem weer terug komt in balans. Naast mij yogadocenten opleiding heb ik mij gespecialiseerd in Yoga bij traumaverwerking en verdriet .

 

Mindfulness coaching en happy hormones

Coaching op basis van de yogafilosofie en mindfulness is laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. Je leert op een andere manier kijken naar jezelf, wie jij bent en wat jou dwarszit. En welke invloed dit heeft op jou en de keuzes die je maakt. Je wordt je bewuster van jezelf, je lichaam en vooral je gevoelens. Door deze manier van coaching leer je meer in het nu te zijn, dan je zorgen te maken over zaken uit het verleden of de toekomst. Bij de online programma’s op deze website vind je een korte online cursus yoga en traumaverwerking. Met deze training kun je zelf in je eigen tijd en tempo aan het werk met het verwerken van wat jou dwars zit. Ook vind je er een happy hormones traject om je hormoonhuishouding weer in balans te brengen.

Diverse trajecten

Wil je 1 op 1 begeleid worden, dan bied ik verschillende trajecten. Neem een kijkje op mijn website voor meer informatie over het yoga en traumaverwerking traject of het mindfulness traject.  Voel je iets voor het happy hormones traject? Dit is een 1 op 1 traject maar vind je niet op mijn website. Wil je meer info dan kun je me via deze website een bericht sturen.

Ben je benieuwd naar hoe jij kunt leren ontspannen met yoga? Doe dan hier een gratis yoga nidra sessie van 15 minuten.

Aromatouch massage en etherische olie

Als gecertificeerde doTERRA olie specialist kan ik etherische olie inzetten bij de coaching. Etherische olie heeft een krachtige werking, aromatisch en therapeutisch en kan van meerwaarde zijn in een helingsproces. Daarnaast ben ik gecertificeerd Aromatouch masseur. Hierover lees je ook meer op mijn website.

Weten of wij bij elkaar passen? Boek een gratis Lichtpuntje door me een mail te sturen!

Wil je lezen wat klanten schrijven over mijn coaching en wat ze hebben geleerd? Lees dan de recensies op deze pagina. Sommige van mijn blogs kun je lezen op Balansportaal. De eerste gaat over eerste tips bij het vermoeden van een burn-out. En ik schreef ook een blog over de 5 oorzaken van menselijk lijden.

Praktijkinformatie

Yacintha Food & Life Coach

Yacintha Pex

Alikruikhof 8
2492 SG Den Haag 's-Gravenhage (Leidschenveen)
  • Bij jou thuis
  • In de praktijk
  • Online
  • Op locatie
  • Vergoed door verzekeraar
Neem direct contact op met Yacintha Food & Life Coach
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.