Home > Blogs > Wat zijn goede affirmaties?

Wat zijn goede affirmaties?

Het doel van affirmaties is om op de lange termijn je denkbeelden te veranderen. Door affirmaties zo vaak als mogelijk te herhalen, gaan ze uiteindelijk onderdeel uitmaken van je onderbewustzijn. Dat wil zeggen dat je op een gegeven moment onbewust gaat denken op de manier die de affirmaties suggereren. Uiteraard is dit ook het doel. Middels affirmaties ben je zo namelijk in staat om significante veranderingen in je eigen psychologie, denken en doen teweeg te brengen.

goede-affirmaties

Voorbeelden van goede affirmaties

Om dit alles echter voor elkaar te krijgen, is het wel belangrijk om goede affirmaties te kiezen. Lang niet iedere affirmatie is namelijk even effectief. Een goede affirmatie bestaat namelijk uit een aantal elementen. Het gaat dan om:

  • Het moet over jezelf gaan > ik …
  • Het moet in het nu plaatsvinden > ik ben ..\ ik kan ..
  • Het moet iets zijn waar jij waarde aan hecht > ik ben grappig\ ik hou van mezelf

Door je affirmaties op deze manier op te bouwen, krijg je er de meeste energie van. Dat is uiteindelijk namelijk het hele doel. Je wilt in het moment je energie veranderen, waardoor je in staat bent om een bepaalde actie te ondernemen. Door te doen alsof de affirmatie op dit moment al waarheid is, ga je je doelen sneller bereiken.

Probeer daarom enkele goede affirmaties op te stellen aan de hand van de bovenstaande informatie. Wat is voor jou belangrijk? En wat hoop je op de lange termijn te bereiken? Stel je affirmaties op een manier op waardoor ze op de lange termijn aan je doelen gaan bijdragen. Zo werk je iedere keer dat je de affirmaties doet aan een betere toekomst. Stapje voor stapje gaat jouw wens dan realiteit worden.

Wacht niet langer dan nodig is en begin hier vandaag al mee!

Lees ook: Affirmaties & Zelfacceptatie – Wat is het verband?