Home > Blogs > Stress herkennen aan stress symptomen

Stress herkennen aan stress symptomen

Stress symptomen zijn in principe vrij duidelijk. Zeker wanneer ze wat meer aan de heftige kant worden. Overspannen klachten zijn dus relatief makkelijk te herkennen. Dit is fijn, want het stelt je in staat om er ook echt daadwerkelijk wat aan te gaan doen.

stress-symptomen

De bekendste stress symptomen

Mensen die veel stress ervaren, hebben over het algemeen met dezelfde stress symptomen te maken. Echter ervaart de één een specifiek symptoom een stuk heftiger dan de ander. De meest voorkomende stress symptomen zijn:

  • Pijn in de buik
  • Constante spanning in het lichaam
  • Een hogere bloeddruk
  • Veel zweten
  • Hoofdpijn
  • Nekpijn
  • Slecht slapen

Merk je dat je één of meerdere van deze stress symptomen ook zelf vaak ervaart? Dan is het de hoogste tijd om hier iets aan te gaan doen. Het is voor niemand fijn om met zoveel stress door het leven te gaan. Hierdoor geniet je zelden tot nooit van je dagen.

Lees ook: Ik ervaar geregeld stress

Overspannen klachten; wat kun je er tegen doen?

Overspannen klachten zijn het gevolg van langdurig aanhoudende stress. Bijvoorbeeld wanneer je met veel werkdruk te maken hebt. Je hebt zoveel stress van je werk, dat je deze mee naar huis neemt. Hierdoor kom je nergens meer tot rust. Zaken die hiertegen helpen, zijn:

Lees ook: Signalen en symptomen van stress – zonder dat je het zelf in de gaten hebt

Op welke van deze punten valt er voor jou nog winst te behalen? Drink je bijvoorbeeld erg veel koffie om wakker te blijven? Dan is het een goed idee om te minderen. Koffie met cafeïne verhoogt de stresshormonen in het lichaam. En ook ongezond eten gaat je gevoel van stress juist bevorderen. Tot slot biedt een professionele behandeling dé uitkomst voor de lange termijn. Je leert bijvoorbeeld hoe je in dagelijkse situaties met stress om moet gaan. Het houdt je leven dan niet meer vast in een wurggreep.

Bekijk verschillende behandelmethoden bij stress