Home > Behandelingen > Hormooncoach

Hormooncoach

Met een hormooncoach kijk je op een wetenschappelijke manier naar de oorzaak van je stress of burn-out klachten. Er wordt een verband gelegd tussen je hormonen en de klachten die je op dit moment ervaart. Daarmee is het werken met een hormooncoach een zeer effectieve burn-out behandeling om stress te verminderen.

Wat doet een hormooncoach precies?
De hormooncoach gaat van jou persoonlijk een beeld vormen waarin duidelijk wordt wat jouw voedingspatronen zijn, hoe en hoe vaak je beweegt en welke burn-out klachten je momenteel ervaart. Aan de hand daarvan wordt dan een zorgvuldig stappenplan opgezet om deze effecten aan te pakken.

Het komt erop neer dat een hormooncoach jouw leefstijl achterhaalt en waar nodig aanpast. Zo komen je hormonen weer in balans en wordt je lichaam op de juiste manier gereguleerd.

De voordelen van werken met een hormooncoach
Het is niet voor niks dat veel mensen ervoor kiezen om voor een hormooncoach te kiezen als burn-out behandeling. De ervaringen met een hormooncoach zijn meestal overweldigend positief. Stress verminderen op deze manier heeft dan ook de volgende voordelen:

  • Meer energie: Met een juiste hormoonbalans ga je meer energie ervaren. Doordat de balans in het lichaam terugkeert, voel je je een stuk meer jezelf. Dit uit zich in de vorm van meer beschikbare energie.
  • Een goede basis: Dankzij een hormooncoach ervaren mensen het gevoel dat de basis weer helemaal op orde is. Vanuit een sterk fundament zijn ze beter in staat om een burn-out te voorkomen en stress naast zich neer te leggen.
  • Hulp op maat: Een van de meest genoemde voordelen is het feit dat een hormooncoach altijd kiest voor een persoonlijke aanpak. Je bent niet slechts een nummertje, maar er wordt echt naar je persoonlijkheid en je leefgewoontes gekeken.

Vind op Balansportaal een Hormooncoach bij jou in de buurt