Home > Blogs > Burn-out & Astrologie Horoscoop | Schorpioen

Burn out & Astrologie | Schorpioen

SCHORPIOEN : 23 Oktober tot 22 November.

Burn-out & Astrologie | Schorpioen. Hoe staat jouw sterrenbeeld in verband met eventuele burn-out en stressklachten? Elke maand legt Astrologe Antoinette van der Kaaij het ons uit. Deze maand de Schorpioen. Het teken SCHORPIOEN behoort tot het waterelement, het 2e waterteken. Het is een vast teken, onbeweeglijk en daardoor niet flexibel! Het is een emotioneel en gepassioneerd teken. Met alle risico’s van dien! Hebben zij een doel voor ogen dan gaan ze tot het uiterste! Zij nemen veel emotionele risico’s om het gevoel te krijgen: ik leef!  Ze willen voelen.

Loslaten komt niet voor in het woordenboek van een Schorpioen, ze vechten tot het bittere eind, opgeven is geen optie!

Transformatie, diepgang en essentie

Dit waterteken heeft 2 planeten: Pluto en Mars. Het 8e huis valt onder Schorpioen,  zekerheid, erfenissen  en contracten spelen een rol. Door de dood of door een emotionele ervaring  worden zij geconfronteerd met pijn en diepgang. Na deze vaak pijnlijke ervaring  wordt er nieuw persoon geboren, een nieuwe identiteit.  Het oude “jasje” past niet meer! Onderhuids voeren ze oorlog. Mars is de God van de oorlog en Pluto de God van de onderwereld. Na de oorlog komt schoonmaak: Purificatie! Mocht de Schorpioen mooie aspecten hebben dan is er een natuurlijke kracht en wijsheid om de wereld en de mensheid te doorgronden en kunnen we van hen  leren hoe we kunnen omgaan met emotionele bindingen en projecties.

Burn-out en de Schorpioen

Door het loslaten van het doel en de controle te laten varen komt er weer rust in het systeem. Pluto laat je in de spiegel kijken,  vraagt het ego te laten vallen en de ziel toe te laten. Het gevoel dat je alleen of in de steek  gelaten bent hoort bij het teken Schorpioen. Maar  het mooiste cadeau komt na de transformatie!

Bescheidenheid en matigheid krijgt dan de voorrang!

Wil je weten hoe astrologie en jouw sterrenbeeld in verband staat met persoonlijke ontwikkeling, een burn-out of je gelukslevel?  Bekijk hier mijn profiel.

Antoinette van der Kaaij