Home > Blogs > Wat is Human Design?

Wat is Human Design?

Human Design is een persoonlijkheidssysteem dat steeds populairder wordt onder de mensen die meer inzicht in zichzelf en hun levenspad willen creëren. Het combineert elementen van de astrologie, de I Tjing, de kabbala en de chakraleer om een uniek systeem te creëren dat gebaseerd is op jouw geboortedatum, -tijd en -plaats. In dit artikel zullen we een introductie geven tot de basisprincipes van Human Design en hoe het kan helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf.

human-design-chart

Ontstaan van Human Design

Human Design is ontwikkeld in 1987 door de Amerikaan Robert Alan Krakower, hij noemt zichzelf ook wel Ra Uru Hu. Hij beweerde dat hij een bijzondere ervaring had gehad waarin hij contact had gemaakt met een buitenaardse intelligentie, die hem de basisprincipes van het systeem had gegeven. In de jaren daarna ontwikkelde hij het systeem verder en begon hij het te onderwijzen aan anderen.

Het basisprincipe van Human Design is dat ieder mens een unieke blauwdruk heeft, die is vastgelegd op het moment van geboorte. Deze blauwdruk bevat informatie over jouw persoonlijkheid, je talenten en vaardigheden, maar ook de uitdagingen die je zult tegenkomen in je leven. Door deze informatie te begrijpen kun je beter begrijpen wie jijzelf bent en wat jij wilt bereiken in dit leven.

Energie en types

Een belangrijk onderdeel van Human Design is het idee van de energiecentra, die vergelijkbaar zijn met de chakra’s in de Oosterse tradities. Er zijn negen energiecentra die elk een specifiek aspect van ons leven vertegenwoordigen. Onder andere communicatie, creativiteit en emoties komen hierin naar voren. Elk centrum kan open of gesloten zijn in onze blauwdruk, wat aangeeft hoeveel energie we hebben om dat aspect van ons leven te ervaren en uit te drukken. Door te begrijpen welke energiecentra open of gesloten zijn in jouw blauwdruk, kan je beter begrijpen hoe je jouw energie het beste kunt inzetten en welke uitdagingen jij kan verwachten in je leven.

Een ander belangrijk aspect van Human Design is het idee van de typen. Er zijn vier hoofdtypen:

  • De generator
  • De manifesting generator
  • De projector
  • De manifestor

Elk type heeft zijn eigen unieke kenmerken en strategieën voor het navigeren door het leven. Generators en manifesting generators zijn ontworpen om hun energie te gebruiken om actief te reageren op de wereld om hen heen. Projectoren en manifestors zijn meer passief en moeten wachten op uitnodigingen of kansen om hun energie te gebruiken.

Reading

Een Human Design-reading kan je helpen om meer inzicht te krijgen in jouw persoonlijke blauwdruk en hoe je deze kunt gebruiken om meer voldoening en vervulling te vinden in je leven. Tijdens een reading krijg je informatie over jouw type, jouw energiecentra en alle andere aspecten van jouw persoonlijke blauwdruk. Je krijgt ook advies over hoe je het beste kunt omgaan met uitdagingen en hoe je jouw talenten en vaardigheden het beste kunt inzetten.

Vind een professional op het gebied van Human Design >