Home > Behandelingen > Human Design

Human Design

Ervaar je overmatige stress? Zit je in midden in een burn-out? Vraag je je af wat levensgeluk voor jou inhoudt? Ervaar je geen werkgeluk (meer)? Op zoek naar de weg naar meer succes en/of levensvreugde? Human Design kan je helpen de antwoorden te vinden. Maar wat is Human Design precies?

human-design-chart

Wat is Human Design?

Human Design is een samenkomst van inzichten uit verschillende therapieën, leringen en wetenschappen, waaronder astrologie, het chackra-systeem, biochemie, psychologie, genetica, en kwantummechanica. Human Design wordt steeds populairder als een waardevol hulpmiddel om het menszijn te begrijpen.

Met Human Design ontdek je wat jou anders maakt dan anderen. Het biedt diepgaande inzichten, strategieën en technieken om de juiste beslissingen te nemen – je leert wat voor jou werkt – die uiteindelijk leiden tot een waardevoller leven met minder frustratie, stress, teleurstelling en woede.

Hoe werkt Human Design?

Om te begrijpen hoe Human Design werkt, is het van belang om te weten waar het systeem op gebaseerd is. Het systeem is gebaseerd op de aanwezigheid van zogenaamde neutrino’s.

Wat zijn neutrino’s?

Neutrino’s zijn elementaire deeltjes die een oneindige hoeveelheid massa dragen. Het overgrote deel van neutrino’s wordt geproduceerd door de zon. Op elk moment gaan er miljarden neutrino’s ongemerkt door ons heen en laten ze informatie vanuit het universum in ons achter.

In 2015 ontvingen de wetenschappers Takaaki Kajita en Arthur McDonald een Nobelprijs voor een onderzoek waarin zij aantoonden dat neutrino’s massa hebben en daardoor ‘iets doen’ met de mensheid.

Door de massa van neutrino’s, wordt er informatie in ons achter gelaten. Deze informatie geeft ons kennis om onze aard, mogelijkheden en vormen van interactie (beter) te begrijpen.

Human Design | Types

Volgens Human Design wordt de mensheid verdeeld in vier typen:

Manifestors

Ongeveer 9% van de wereldbevolking is een zogenaamde manifestor. Hun strategie is om situaties te verkennen (informeren) voordat ze handelen. Hierdoor ervaren ze meer geluk en vermijden ze frustratie en/of woede. Manifestors willen impact maken en verandering bewerkstelligen.

Generators & Manifesting Generators

Generators & Manifesting Generators zijn het meest dominante type. Zo’n 70% van de wereldbevolking behoort tot dit type. Hun strategie is om te reageren en hierdoor voldoening te vinden en frustratie te voorkomen. Voor deze groep is werken het meest belangrijke asprect van het bestaan.

Projectors

Projectors vormen ongeveer 20% van de wereldbevolking. Hun strategie is om te wachten op de uitnodiging om succes te vinden. Ze willen de ander leren kennen en begrijpen om hierdoor de ander te stimuleren en te sturen.

Reflectors

Slechts 1% van de wereldbevolking valt onder dit type. Reflectors zijn afwachtend en nemen minder snel beslissingen. Reflectors worden beïnvloed door externe factoren – alles is open.

human-design-types

Welk human design type ben ik?

De eerste stap om je Human Design te berekenen en je Human Design Type te bepalen, is door op zoek te gaan naar je eigen Human Design Chart. Wanneer je weet wat jouw Human Design is, kun je gerichter informatie zoeken over jouw type.

Om jouw unieke Human Design Chart te (laten) bereken, heb je de volgende gegevens nodig:

  • Geboortedatum
  • Geboortetijd
  • Geboorteplaats

Vervolgens kun je met deze informatie op tal van websites jouw Human Design Chart bepalen. Voorbeelden hiervan zijn o.a. myBodyGraph, myHumanDesign en JovianArchive. Daarnaast is het ook mogelijk om je Human Design Chart/Bodygraph op te laten stellen in samenwerking met een professional op het gebied van Human Design.

Human Design | Balansportaal