Home > Blogs > Simpele gewoonten om mindfulness te oefenen

Simpele gewoonten om mindfulness te oefenen

Een van de meest voorkomende gewoonten die het leven ellendig maken, is om niet te zijn waar je bent. Dat betekent dat je lichaam hier is, maar dat je gedachten ergens anders in tijd en ruimte zijn. Ze zijn in het verleden en herleven een oude, pijnlijke herinnering. Of je gedachten zijn in een mogelijke toekomst. Bezorgd en gestrest over wat er op het werk of in jouw relatie kan gebeuren.

Gewoonten die veel mensen hebben geholpen om een verschuiving naar een veel bewuster leven te maken, zijn:

Mindfulness kan je trainen

Het aannemen van een gewoonten duurt gemiddeld 66 dagen, geef het daarom de tijd om je mindfulness en deze technieken  eigen te maken.

Doe alles rustiger aan

Begin jouw dag door ‘s ochtends langzaam te doen. Dit maakt het gemakkelijker en natuurlijker om een ​​langzamer tempo aan te houden en je de rest van je ochtend volledig te concentreren op wat je doet.

En als je jouw dag op deze manier begint, voorkom je vaak dat je in jouw eigen meest voorkomende gedachtenloops terechtkomt die zorgen, woede of verdriet veroorzaken.

Bovendien is iets op een rustige en ontspannen manier doen vaak de snelste manier om iets

Verstoor je gedachten en maak snel weer verbinding met het hier en nu

Als je merkt dat je met je gedachten ergens anders heen gaat in het verleden of de toekomst, roep dan – in je hoofd -: STOP!

Dan, meteen nadat je die gedachten hebt verstoord, je weg terugvinden naar het huidige moment door je ofwel alleen te concentreren op wat er op dit moment om je heen gebeurt met al je zintuigen – de bezienswaardigheden, de geluiden, de geuren enzovoort – of door 100% focussen op je ademhaling die in en uit je lichaam gaat.