Home > Blogs > Hoe werkt holistische therapie?

Hoe werkt holistische therapie?

Vandaag de dag zijn er meer en meer ‘stromingen’ die kijken naar het mentale en fysieke welzijn van de mens. Soms bestaan ze al eeuwen, maar zijn ze pas recent echt onderdeel geworden van het gedachtegoed van de meeste mensen. Holistische therapie is zoiets waarvan men wel van het bestaan af weet, maar waarbij er nog geen duidelijk beeld is van wat het nu precies inhoudt. 

holistische-therapie

Wat houdt holistische therapie precies in?

Holistische therapie is een vorm van therapie die kijkt naar de mens als geheel. Dat wil zeggen dat niet alleen de fysieke eigenschappen in beschouwing worden genomen, maar ook de geest en ziel. Holistische therapie gaat er namelijk vanuit dat je lichaam, je geest en je ziel allemaal met elkaar in verbinding zijn. Om echt te ‘genezen’ moeten al deze onderdelen dan ook in balans zijn. Heb je op een bepaald vlak te maken met klachten? Dan heeft dit waarschijnlijk te maken met een oorzaak op een ander vlak.

Heb je dus te maken met bepaalde lichamelijke klachten? Dan gaat een holistisch therapeut achterhalen op welk vlak er sprake is van een disbalans. Zeer waarschijnlijk gaat dit te vinden zijn in je geest. Andersom geldt overigens hetzelfde. Bij geestelijke klachten is het goed mogelijk dat er in het lichaam ergens iets mis gaat.

Zijn je klachten op dit moment dermate serieus dat het tijd is om een holistisch therapeut in te schakelen? Wacht dan niet langer dan nodig is en onderneem vandaag nog actie. De kans is groot dat het niet lang duurt alvorens je de eerste verbeteringen gaat merken. Door je lichaam en geest steeds meer in balans te krijgen, ga je je in toenemende mate beter voelen. De eerste stap is de belangrijkste!

Vind op Balansportaal een Holistisch Coach of Holistische Therapeut bij jou in de buurt