Home > Blogs > Waarom is hulp zoeken belangrijk?

Waarom is hulp zoeken belangrijk?

Redenen waarom hulp zoeken belangrijk is

Een goede plek om je zoektocht naar een uitstekende professional in de geestelijke gezondheidszorg te beginnen, is advies in te winnen bij je huisarts. Je huisarts kent waarschijnlijk veel plaatselijke collega’s in de geestelijke gezondheidszorg. Onthoud dat vroege hulp bij een probleem met de geestelijke gezondheid een groot verschil kan maken.

De eerste is wanneer je gedachten, emoties of gedragingen hebt die je niet onder controle hebt. Vooral wanneer ze je relaties, je werk of je gevoel van welzijn beïnvloeden. Schaam je nooit om hulp te vragen als je van streek of depressief bent.

Het volgende is wanneer je worstelt om met de pijnlijke uitdagingen van het leven om te gaan. Denk aan een ernstige ziekte, het verlies van een dierbare, echtscheiding of werkproblemen. Deze problemen kunnen je eigen problemen zijn, maar kunnen ook die van anderen omvatten waar je om geeft.

De derde is wanneer het gebruik van alcohol of drugs je gezondheid, je emoties, je relaties, je baan of je vermogen om je dagelijkse verantwoordelijkheden te vervullen, verstoort.

Een andere is wanneer je in de war bent, vol emoties bent en de perspectieven van een zorgzame maar onbevooroordeelde persoon nodig hebt om te helpen bij het uitzoeken van moeilijke keuzes.

En tot slot, als je voelt dat het leven niet langer de moeite waard is om geleefd te worden, dat je hopeloos bent en het einde van de lijn hebt bereikt, en je liever doodgaat dan de pijn van het heden te voelen. Te midden van dergelijke ellende ben je niet bereid beslissingen te nemen over leven of dood. Vraag om hulp.

mentale-problemen-hulp