Home > Blogs > Geeft stress een burn out aan?

Geeft stress een burn-out aan?

Wanneer je je veelvuldig in een stressvolle omgeving bevindt, bestaat er een kans dat het je op een gegeven moment wat te veel wordt. Je vraagt je op dat bijvoorbeeld af of je stress een burn-out begint te worden. En op dat punt gaan uiteraard de alarmbellen af. Met een burn-out zou je namelijk maanden uit de roulatie zijn. Tijdig een burn-out coach inschakelen is dan een gewenste optie.

is-mijn-stress-een-burn-out

Is mijn stress een burn-out?

Om te bepalen of je stress ook daadwerkelijk een burn-out is, is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van wat een burn-out inhoudt.

Bij een burn-out is er namelijk sprake van een fysieke en mentale uitputting van je lichaam. Het voelt continu alsof je onder grote druk staat. De stress is hoog. Hierdoor heb je nauwelijks nog energie over om van het leven te genieten. Je slaapt daardoor ’s nachts slecht. En in de morgen word je nauwelijks tot nooit uitgerust wakker. Hierdoor sta je iedere dag opnieuw als het ware met 1-0 achter.

Stress ontwikkelt zich tot een burn-out wanneer deze langdurig aanhoudt. Wanneer het einde van de stressvolle periode maar niet in het zicht komt.

Merk je dat je je in deze situatie bevindt? Dan is het tijd om actie te ondernemen.

Een burn-out coach inschakelen

Gelukkig is het heel goed mogelijk om een burn-out coach in te schakelen. Een burn-out coach is gespecialiseerd in het voorkomen en verhelpen van een burn-out. Hierdoor ga je op de korte termijn minder stress ervaren, een positievere kijk op het leven krijgen en weer functioneren zoals je als vanouds gewend bent.

Je krijgt het leven weer op de rit door direct een expert in te schakelen.

Vind een burn-out coach bij jou in de buurt