Home > Blogs > De tekenen van een burn-out

De tekenen van een burn-out

De tekenen van een burn-out zijn relatief duidelijk. Hierdoor is het goed mogelijk om er nog op tijd bij te zijn en te voorkomen dat je in een volledige burn-out terecht komt. Tekens van een burn-out worden bijvoorbeeld ook heel duidelijk aan de hand van burn-out coaching. Een burn-out specialist weet namelijk als geen ander wat deze tekenen precies zijn. Maar wat zijn de tekenen van een burn-out nu precies?

tekenen-van-een-burn-out

Tekenen Burn-Out

Er zijn een aantal symptomen die vrij duidelijk zijn. We hebben het dan bijvoorbeeld over:

  • Aanhoudend opgejaagd gevoel: Een aanhoudend opgejaagd gevoel is erg naar. Tegelijkertijd is het ook een belangrijk kenmerk van een burn-out. Je bent bijvoorbeeld de hele tijd aan het piekeren, omdat je voelt dat je ergens naartoe werkt. Dat je iets moet oplossen of moet regelen.

  • Gevoel van machteloosheid: Ook een gevoel van machteloosheid is hierbij niet ongewoon. Het is net alsof je de grip op de situatie als geheel een beetje aan het verliezen bent. Je weet niet meer waar je het moet zoeken.

  • Slechte nachtrust: Slechte nachtrust hoort vaak bij een burn-out. Je ligt ’s nachts wakker. Vaak als combinatie van het piekeren en de aanhoudende spanning in het lichaam.

  • Vermoeidheid: Tot slot treedt er vermoeidheid op. Zowel fysiek als mentaal. Je bent op een gegeven moment gewoon helemaal leeg. Er is geen energie meer over om de dagelijkse bezigheden op een goede manier uit te voeren.

Werken aan herstel met burn-out coaching

Wanneer de bovenstaande tekenen van een burn-out voor jou herkenbaar zijn, dan moet je direct tot actie overgaan. Mogelijk zit je nog net voor een burn-out en kun je deze voorkomen. Maar ook als je al een burn-out hebt, is burn-out coaching essentieel. Dankzij burn-out coaching ontdek je een weg uit jouw nare situatie.

Vind een Burn-Out Coach bij jou in de buurt