Home > Blogs > Burn out & Astrologie | Maagd

Burn out & Astrologie | Maagd

Wat zegt je sterrenbeeld over een burn-out, je valkuilen, sterktes en gebeurtenissen in je leven? Elke maand geeft astrologe Antoinette van der Kaaij (haar profiel vind je op onze website) ons inzicht in het verband tussen een sterrenbeeld en stressklachten en persoonlijke ontwikkeling. Deze maand neem ik jullie mee naar een andere energie; vanuit de vurige Leeuw nu naar de wat praktisch ingestelde Maagd. De periode van de Maagd loopt van 23 augustus tot 23 september.

Maagd is een beweeglijk teken een instandhouder, zeer concreet, een aardeteken. Materie en gezondheid zijn belangrijk, met als eigenschap reinheid.

De planeet Mercurius valt onder dit teken, met als kwaliteiten: analytisch denken, bovenmatig kritisch, maar ook een echte handelaar/onderhandelaar.

Dienstbaar is zijn sleutelwoord, een plichtsgetrouwe werker. Door zijn overzicht kan hij alles regelen, zeer methodisch ingesteld.

In het kleine zit het grote….

Niet een teken is zo veelzijdig en veranderlijk.

Couturiers komen regelmatig voor bij dit sterrenbeeld omdat zij zo kritisch, verfijnd en uiterst precies te werk gaan.

KLACHTEN

Echter als de Maagd niet zijn grenzen aangeeft, dan slaan zijn kwaliteiten om in zelfkritiek,

pietluttig worden, teveel van meerdere kanten alles bekijken en het o zo praktische teken Maagd wordt ineens chaos. Kritiek hebben op de hele wereld.

Het denken wordt vertroebeld.

De positieve kwaliteiten verdwijnen zoals geduld, structuur, kritiek/kritisch, daar komt angst voor in de plaats. Alles wordt zwaar, afwachtend en afkeurend.

Door optijd te eten en aandacht te geven aan het lichaam, blijf je fysiek op peil en kan je goed aarden; wortelen.

LOSLATEN

Door niet te dienstbaar zijn, maar ook je eigen behoeftes aan te geven komt er ruimte vrij voor lichaam en geest.

De fijngevoeligheid van de Maagd en de voorliefde voor detail mag als positief worden ingezet met als uitgangspunt dat er grenzen zijn.

Het motto van de Maagd is dienstbaarheid, ondergeschiktheid, reinheid, en diëten niet te vergeten.

Waar de planeet Mercurius in de horoscoop staat daar kun je de behoefte het meest terug vinden maar de Maagd blijft natuurlijk het uitgangspunt.

 

Mocht je meer willen weten en ben je geïnteresseerd in jouw horoscoop dan kan je me via balansportaal bereiken. Klik hier voor mijn profiel.

 

Antoinette van der Kaaij