Home > Behandelingen > Yoga

Yoga bij burn out en stressklachten

Yoga bij burn out en stressklachten is eigenlijk stap 1 van een het herstelproces. Veel mensen komen pas in aanraking met Yoga wanneer het eigenlijk al ‘te laat’ is. De overweldigende hoeveelheid stress in je leven, heeft je waarschijnlijk aangezet om op zoek te gaan naar meer rust.

Welke vorm van yoga je wilt beoefenen is helemaal afhankelijk van je behoefte, kracht en lenigheid. Eigenlijk maakt het niet zoveel uit wat je kiest als het maar bij jouw behoefte aansluit. Het leuke van yoga is dat je het op je eigen manier kan doen en je er uit kan halen wat voor jou belangrijk is.

We leven in een materiële wereld die veel van ons kan vragen. Gevoelsmatig moeten we elke dag slagen als persoon, partner, ouder, vriend en collega. We rennen van afspraak naar afspraak, willen dat thuis een gezonde maaltijd klaarstaat, sporten, werken en een luisterend oor zijn voor een vriend die het nodig heeft. Kortom, we hebben een hoop ballen in de lucht te houden. Maar die ballen kunnen we simpelweg niet allemaal tegelijk hoog houden en op het moment dat er eentje valt, voelt het alsof we gefaald hebben. Dat kan je onzeker maken en laten twijfelen aan je eigen krachten en talenten. Dat is nergens voor nodig.

Yoga helpt je inzien dat je goed bent zoals je bent, ook al is er een bal op de grond gevallen. Sterker nog,  misschien moet je die bal wel lekker op de grond laten liggen. Yoga kan je echt heel veel brengen. Het zorgt ervoor je dat je even tijd neemt voor jezelf en dat je weer gaat leren voelen. Want je lichaam geeft vaak genoeg aan dat je op de rem moet trappen. Alleen luisteren we er niet naar en gaan we maar door. Met als resultaat dat we veel te vaak over onze grenzen gaan, met alle lichamelijke en mentale klachten tot gevolg.

Zoals je vast weet, kan Yoga dat bieden. Maar Yoga is meer dan een ‘quickfix’ naar meer rust. Het is een levensstijl die je helpt om stress te bestrijden, maar ook om deze te voorkomen. Yoga herstelt de verbinding tussen lichaam en geest.

Regelmatig yoga beoefenen helpt om stress tegen te gaan en maakt je een sterker persoon.