Home > Blogs > 5 belangrijke zaken in het leven

5 belangrijke zaken in het leven

We worden de hele dag overstelpt met indrukken, van informatie tot verwachtingen. Zo krijg je te horen wat de laatste modetrends zijn, maar ook hoe je zo snel mogelijk ‘succesvol’ kan worden en hoe jij het verouderingsproces van je huid kan verminderen. Heus, het is misschien wel interessant, maar het zorgt er ook voor dat we vergeten waar het leven écht om draait.

belangrijke-zaken-in-het-leven

De mensen om je heen

Ken je de uitspraak ‘It takes a village to raise a child’? Dat geldt echt niet alleen op het gebied van kinderen opvoeden, maar eigenlijk bij alles in het leven. De mensen om je heen – vrienden en familie – zorgen ervoor dat je gezien wordt, dat je minder eenzaam bent en dat je leven meer betekenis krijgt. Zij zijn een belangrijk element in het leven, óók als je ze soms achter het behang zou willen plakken.

Mentale gezondheid

Het gaat niet alleen om wat je ziet, je mentale gesteldheid is namelijk enorm belangrijk. Als dat uit balans is heeft het effect op je hele leven. Het aantal burn-outs is de afgelopen jaren significant gestegen en het merendeel van de mensen loopt rond met stressklachten. Maak tijd vrij voor ontspanning, ga in gesprek met mensen om je heen of een therapeut en doe voornamelijk dingen waar je blij van wordt.

Dankbaarheid

Je hebt in het leven meer geluk dan ongeluk, ook al zal het niet altijd zo voelen. Het is één van de krachtigste manieren om in het leven te staan; leven vanuit dankbaarheid. Sta stil bij de kleine dingen, neem eens de tijd om rustig om je heen te kijken en te zien dat er heel veel mooie dingen zijn. Het helpt je om momenten en gebeurtenissen te relativeren en zorgt ervoor dat ongelukkige momenten je minder snel uit balans zullen halen.

Tevredenheid

Het nastreven van geluk is een hele kluif, misschien zelfs wel een onmogelijke missie. Er gaan momenten zijn dat je niet gelukkig bent, maar is het leven dan ook direct niets meer waard? Maak het kleiner en ga voor een tevreden leven. Door daar je focus op te hebben hoef je minder te presteren, kan je genieten van kleinere dingen in het leven en leg je de algehele druk van het leven stukken lager.

Elkaar helpen

Individualisme is onze maatschappij langzaam aan het overnemen, met als gevolg dat er steeds meer eenzaamheid aanwezig is. Je kan iedere maand een ruimschoots salaris krijgen of het aanzien van een succesvol bedrijf hebben, maar uiteindelijk zal je merken dat iemand anders helpen je een goed – soms zelfs beter – gevoel geeft. Het hoeft niet groot. Een vriendelijke glimlach naar de caissière of een helpende hand aan de buurman kan al voldoende zijn.