Home > Blogs > Zo helpt ontspanning je in onrustige tijden jezelf terug te vinden

Zo helpt ontspanning je in onrustige tijden jezelf terug te vinden

Voel jij de onrust en de stress van deze tijd? Je hoeft maar naar de gesprekken in de supermarkt te luisteren en je merkt dat onrust en stress alom aanwezig zijn. Corona zet ons dagelijks leven op z’n kop en elke keer worden we allemaal gedwongen te schakelen naar weer een nieuwe werkelijkheid. Bij elke verandering is het steeds de vraag of jij je, nog een keer, kunt aanpassen. Maar hoe doe je dat, ontspanning vinden in onrustige tijden?

Ontspannen helpt lichamelijke klachten voorkomen

Aanpassen, loslaten en ontspannen, dat is wat deze tijd van je vraagt. Elke keer als de omstandigheden (bijv. het aantal besmettingen) veranderen en jij de onrust weer voelt, heb jij een keuze: kies je ervoor om flexibel mee te bewegen, gebruik te maken van je aanpassingsvermogen en daardoor in rust mee te gaan in de nieuwe werkelijkheid of laat je je meenemen door negatieve gedachten, meningen van anderen en stap je vol in de onrust en de stress?

Hoe gaat dat bij jou? Weet jij wat je nodig hebt om de rust te kunnen behouden?

Vaak steken lichamelijke klachten als hoofdpijn of rugpijn de kop op als er meer van je gevraagd wordt, dan je kunt bieden. Ook kan je slaappatroon veranderen of komen er vaker sombere gedachten en een gejaagd gevoel naar boven. Deze klachten kun je voorkomen door kleine aanpassingen te doen.

Kleine aanpassingen in je dagelijks patroon

Kleine aanpassingen in je dagelijkse patroon geven hier al verlichting voor. Om tot ontspanning te komen in zulke onrustige tijden kun je een aantal kleine aanpassingen doen die veel verbetering brengen.

Drink eens wat vaker een glas water als je langs een kraan loopt en ga even echt rustig zitten als je je kop koffie of thee drinkt. In het begin voelt dat onwennig en zelfs nog onrustiger, maar de aanhouder wint en ik garandeer je dat je je binnen afzienbare tijd een stukje rustiger gaat voelen.

Hoe dat kan? Eigenlijk is het heel simpel. Door regelmatig rustmomenten in je dagelijks leven te brengen, neem je jezelf serieus. Daarmee luister je naar de signalen van je lichaam, zelfs als je je daar nog niet bewust van bent.

Wil je nog meer weten over jezelf en wat je zelf kunt doen om je eigen rust te bewaren?
Neem contact met mij op voor een vrijblijvend en gratis telefonisch gesprek!


Dit is een bijdrage van Mélanie Visser – Energetisch Therapeut & Coach