Home > Blogs > Yoga bij stress

Yoga bij stress

Stress is niet goed voor het menselijk lichaam. Iedereen heeft van nature wel het instinct dat dit niet helemaal de bedoeling is. Ook gezien stress simpelweg niet fijn is om te ervaren. Van oorsprong is het doel van stress om je overlevingskansen te maximaliseren. Stress geeft je namelijk een korte periode de mogelijkheid om een extreme prestatie te leveren. Zo ben je dankzij stress bijvoorbeeld enorm gefocust. Je bent sneller, scherper en vaak ook sterker.

Blijft stress echter te lang volhouden? Dan gaat het z’n tol eisen. Je lichaam is er namelijk niet op gebouwd om stress te vaak en te lang te ervaren. Het heeft dan allerlei negatieve effecten tot gevolg. Zo komt het lichaam bijvoorbeeld in overdrive terecht. Yoga bij stress is dan een mogelijkheid om deze stress te verminderen.

yoga-bij-stress

Waarom yoga bij stress?

Zoals gezegd is het dus belangrijk om de stress die je voelt te minimaliseren. Puur met het oog op je fysieke en je mentale gezondheid. Yoga bij stress biedt op dit vlak een uitkomst. Tijdens yoga kom je namelijk helemaal tot rust.

Dit heeft alles te maken met de combinatie van specifieke posities en je ademhaling. Yoga bij stress helpt je namelijk om één te worden met je lichaam. Je leert controle te krijgen over je innerlijke processen. De gedachtegang is hier één van. Je gedachten zijn namelijk in de meeste gevallen de bron van stress. Kom je tot rust, dan beginnen ook je gedachten te vertragen.

Heb je dus veel last van stress? Probeer yoga dan eens uit. Yoga  is iets waar veel mensen met stressklachten al iets aan gehad hebben. Zeker wanneer je het voor een langere periode besluit te doen. Zo ga je stap voor stap minder en minder stress ervaren.

Vind een Yogadocent of Yogastudio bij jou in de buurt