Home > Blogs > Wat is reiki?

Wat is reiki?

Pijn verminderen door middel van handopleggingen, voor velen zal het een beetje onwennig klinken. Toch is je eerste reactie bij fysieke pijn om met je hand eroverheen te strijken/wrijven of je hand erop te leggen. Reiki is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze en kan worden ingezet bij vele verschillende soorten (fysieke) klachten. We vertellen je er graag meer over.

wat-is-reiki

Energetisch

Van oorsprong komt reiki uit Japan. Het is een energetische therapievorm waarbij er blokkades in het lichaam worden opgeheven. Hierdoor kan de energie in je lichaam en geest weer gaan stromen. Niet alleen kunnen hierdoor klachten verholpen worden, ook het zelfgenezend vermogen van je lichaam wordt hiermee hersteld. Dit geldt niet alleen op lichamelijk niveau. Reiki gaat ook op voor het mentale, emotionele en spirituele niveau. Het kan daardoor worden ingezet bij fysieke klachten, maar ook als preventief middel en bij mentale problemen. De handopleggingen maken dit mogelijk. Handen zijn namelijk een krachtig middel, ze brengen je rust, warmte, zorgzaamheid en liefde.

Klachten waarbij reiki onder andere kunnen helpen zijn:

Ontspannend

Een reikisessie is allesbehalve stressvol. Het is niet nodig om te praten, traumatische gebeurtenissen hoeven niet worden opgerakeld. Tijdens een, zogenoemde, reiki-massage hoeft de kleding niet uit en de handopleggingen vinden net boven het lichaam plaats. Hierdoor is het een vrij laagdrempelige manier van therapie en heb je de ruimte om te ontspannen. Wanneer je reiki combineert met een massage, verwacht niet een ├ęchte massage. De aanrakingen zijn vaak heel licht. Dit zorgt voor een warm en veilig gevoel.

Het effect van reiki voel je direct. Het geeft je een gevoel van vrijheid en dit werkt nog dagenlan door. Door middel van de handopleggingen zal je een diepe ontspanning in je lichaam en geest voelen. Reiki is daarnaast ook niet gevaarlijk of schadelijk. Het maakt je zelfbewust en laat je lichaam helen.

Reiki | De voordelen

Reiki kan dus voor veel dingen worden ingezet. We zien regelmatig bij alternatieve geneesvormen dat er ook verhalen rondgaan die niet kloppen. Zo kan reiki geen kanker genezen, maar het kan wel een ondersteunende rol spelen in je proces. Het brengt je rust en ruimte, 2 elementen die nodig zijn in rumoerige tijden. Daarnaast heeft deze energetische therapievorm nog vele andere voordelen, zoals:

  • Goed voor je immuunsysteem
  • Brengt focus en energie
  • Helpt tegen slaapproblemen
  • Stimuleert het zelfgenezingsproces
  • Oude patronen doorbreken
  • Verlicht pijn
  • Reduceert stress
  • Positief voor een goede nachtrust
  • Stimuleert je zelfbewustzijn

Na een reikibehandeling is het mogelijk dat je last hebt van hoofdpijn, een droge mond of misselijkheid. Dit komt niet vaak voor en de klachten zijn binnen korte tijd weer verdwenen.