Home > Blogs > Hoe herken ik een burn-out?

Hoe herken ik een burn-out?

Je voelt je al een tijdje wat minder lekker in je vel zitten. Je bent bijvoorbeeld erg gestrest. Ook ben je wat vaker moe dan normaal. Wat is er aan de hand? Zit je misschien tegen een burn-out aan? En zo ja, hoe herken ik een burn-out?

In dit artikel gaan we dieper in op de zaken waar je een burn-out aan herkent. Er is namelijk sprake van een aantal duidelijke symptomen. Wanneer je deze ervaart, is het waarschijnlijk tijd om actie te ondernemen.

burn-out-herkennen-symptomen

Burn-out | hoofdpijn: Is het een teken?

Een burn-out hoofdpijn is één van de belangrijkste tekenen dat je tegen een burn-out aanzit. Een aanhoudende hoofdpijn geeft aan dat je een continue spanning ervaart. De druk op je hoofd is te groot om vol te houden. Daarnaast zijn ook andere symptomen vaak aanwezig. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Fikse vermoeidheid
  • Slechte nachtrust
  • Een continu opgejaagd gevoel
  • Moeite met concentreren
  • Snel geïrriteerd
  • Depressieve gevoelens

Merk je dat veel van deze zaken bij jou geregeld terugkeren? Dan bestaat er een grote kans dat je een burn-out hebt of er dicht tegenaan zit. Wacht dan niet totdat het te laat is en onderneem direct stappen om aan je herstel te werken.

Een burn-out verhelpen

Een burn-out verhelpen begint bij het inschakelen van de juiste mensen. Zo zijn er tegenwoordig tal van online programma’s om je verder te helpen. Daarin vind je alle informatie die je nodig hebt om de situatie aan de ene kant niet te laten verergeren. Aan de andere kant vind je ook belangrijke handvaten terug om je aan vast te houden. Met de juiste kennis op zak ben jij in staat om een burn-out de baas te zijn. Je kunt dan weer gewoon zoals vanouds genieten van het leven. 

Vind op Balansportaal een Burn-out Coach bij jou in de buurt