Home > Blogs > Wat is acupunctuur?

Wat is acupunctuur?

Zeker de afgelopen jaren zijn steeds meer mensen bekend geraakt met de term acupunctuur. Echter wil dat niet meteen zeggen dat iedereen ook precies weet wat acupunctuur is. En wat bijvoorbeeld de unieke voordelen zijn die het te bieden heeft. Vandaar dat we in dit artikel acupunctuur onder de loep nemen.

acupunctuur

Acupunctuur is een specifieke geneeswijze, waarbij men gebruikmaakt van naalden op bepaalde punten in het lichaam. Daarbij is het doel van acupunctuur om door middel van de geprikte naalden de energiestromen in het lichaam te optimaliseren. Waar voorheen bepaalde ‘knopen’ aanwezig waren, ervaar je na acupunctuur een stuk meer ontspanning. Het lichaam is als het ware een stuk meer in balans.

De voordelen van acupunctuur

Achter acupunctuur gaan veel biologische processen schuil. Het gebruik van de naalden stimuleert de activatie van deze processen. Hierdoor ervaar je bepaalde voordelen, die eigenlijk iedereen goed kan gebruiken. We hebben het dan bijvoorbeeld over:

  • Communicatieverbetering hersenen en zenuwuiteinden
  • Ontstekingsremmende effecten
  • Pijnverlichting
  • Verbeterde stemming
  • Minder stress

Al deze effecten komen eigenlijk neer op meer ontspanning. Je hebt dankzij acupunctuur meer controle over je lichaam. Je bevindt je sneller in een staat die voordelig voor je is. Op ieder gebied in het leven.

Zelf beginnen met acupunctuur

Heb je nu een beter beeld van wat acupunctuur precies te bieden heeft? En wil jij ook zelf de eerdergenoemde voordelen ervaren? Dan is dit het moment om actie te ondernemen. In principe is het de bedoeling dat je acupunctuur overlaat aan een echte expert in dit vakgebied. Iemand die precies weet waar de naalden te plaatsen. Zodoende weet je zeker dat ook jij de voordelen gaat ervaren. Bovendien zorgt het voor rust in het hoofd wanneer je de zekerheid hebt dat alles op de juiste wijze gebeurt. Wacht niet langer dan nodig is en zet het proces vandaag nog in gang!

Acupuncturisten aangesloten bij Balansportaal:

 

Vind direct een acupuncturist bij jou in de buurt