Home > Behandelingen > Acupunctuur

Acupunctuur

Heb je momenteel te maken met stress of burn-out klachten? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar manieren om hiervan af te komen. Acupunctuur wordt veelvuldig gekozen als burn-out behandeling. Stress verminderen doe je dan ook alleen door significante stappen in de juiste richting te zetten. Een acupunctuur behandeling is er hier één van.

Wat is een acupunctuur behandeling?

Bij een burn-out behandeling door middel van acupunctuur wordt er gebruik gemaakt van naalden, moxatechnieken, cupping of dryneedling. Ook kun je kiezen voor een combinatie van deze technieken. Daarnaast zijn er nog allerlei ondersteunende therapieën die hier als aanvulling op dienen.

Verder blijft het niet bij één burn-out behandeling om stress te verminderen. Afhankelijk van de ernst en oorsprong van je stress of burn-out klachten, kan dit per persoon relatief sterk verschillen.

Voordelen acupunctuur behandeling

Het voornaamste doel is natuurlijk het verhelpen van de burn-out klachten en het verminderen van stress. Deze doelen worden door middel van acupunctuur bereikt dankzij de volgende voordelen van deze behandelmethode:

  • Herstellen energiebalans: Acupunctuur behandelingen zorgen ervoor dat de energiebalans in je lichaam weer herstelt. Hierdoor ga je binnen de kortste keren weer een energiek gevoel ervaren. Dit is één van de belangrijkste voordelen. Bij burn-out klachten en stress voel je je namelijk vaak futloos, lichamelijk en geestelijk op en moegestreden.
  • Vermindering spanning: Verder neemt acupunctuur ook de spanning in je lichaam weg. Stress verminderen begint vaak bij het tot rust komen van het hoofd en lichaam. De constante spanning die je ervaart, helpt daar namelijk niet aan mee. Door middel van acupunctuur komt alles weer tot rust.
  • Meer plezier in het leven: Uiteindelijk gaat acupunctuur ervoor zorgen dat je weer meer plezier in het leven ervaart. De combinatie van lichamelijke en geestelijke vooruitgang laat je ’s ochtends weer met een glimlach de dag beginnen. En dat is waar we nu net allemaal naar op zoek zijn.

Vind op Balansportaal een Acupuncturist of Acupunctuur Behandeling bij jou in de buurt