Home > Blogs > Wat als je social media leven even stil staat?

Wat als je social media leven even stil staat?

Vorige week maandag lagen de diensten van Facebook, Instagram en WhatsApp eruit. Het is nu één bedrijf en dat merk je dan ook meteen bij zo’n grote storing als vorige week. Mensen zochten tevergeefs contact met de buitenwereld en ook de influencers, vloggers en social media verslaafden raakten enigszins in paniek. Want…wat nu?

Stel dat je daar je geld mee verdient, dan heb je dus een probleem. Opeens kun je jezelf niet meer promoten, hoe doe je dat dan?

social-media-cayayoga

We zijn met z’n allen erg gesteld op onze privacy, maar tegelijkertijd willen we ook dat wat “verkoopt”; het mooie plaatje, naar buiten brengen. Laten zien dat het met ons geweldig gaat, dat ons leven super interessant is en dat er bij ons “never a dull moment” is.

Is dat zo?

Wat als er even geen internet is, geen social media, geen mogelijkheid om te influencen? Wat blijft er dan over? Als er niemand kijkt? Als je geen likes krijgt?

Het zou zomaar kunnen dat dat vaker gaat gebeuren in deze bijzondere tijden waarin alle zekerheden lijken te verdwijnen en we ten prooi zijn gevallen aan angst en controle. Je kunt nergens meer echt zeker van zijn. En wat doe je dan? Op wie kun je dan nog vertrouwen? Wat doet het met je als je op jezelf teruggeworpen wordt?

Eén ding is essentieel; vergeet nooit om je leven zelf in de hand te nemen. Zorg dat je in ieder geval in verbinding bent met jezelf. Laat af en toe de buitenwereld voor wat het is, met alle hectiek en vluchtige (des)informatie.

Hoe kun je ervoor zorgen dat je echt bij jezelf thuiskomt? Bijvoorbeeld door dagelijks minstens 10-15 minuten de tijd te nemen om zonder afleiding even naar binnen te gaan. Even op je ademhaling letten. Bijvoorbeeld een simpele oefening als deze :

  • Ga op een stoel zitten ( kan ook in de pauze op je werk)
  • Zet je voeten op heupbreedte uit elkaar
  • Zit met een rechte rug en je kin ietwat ingetrokken, zodat je je mooi rechtop zit
  • Je tong rust tegen je gehemelte
  • Je handen rusten met de handpalmen naar beneden op je bovenbenen
  • Je ademt langzaam in door je neus, houd 3 tellen vast
  • En adem weer uit door je neus en houd 3 tellen vast

Stel je voor dat je bij de uitademing alle stress of negatieve energie los laat

En dat je op de inademing nieuwe verfrissende energie naar binnen haalt

Herhaal dat zo vaak als je wilt.


Dit is een bijdrage van Carina Meijer – CayaYoga