Home > Blogs > Uit je comfortzone maakt gelukkig

Uit je comfortzone maakt gelukkig

Mensen blijven vaak in hun comfortzone zitten, omdat het makkelijk en veilig is. Nieuwe dingen doen die we niet gewend zijn, vinden we vaak maar eng. We beginnen er liever niet aan en laten alles graag zoals het is. Maar wat nu als je zou weten dat het je gelukkig maakt om uit je comfortzone te stappen? Hier zijn een aantal voordelen als je besluit om het geluk in eigen handen te nemen en uit je comfortzone te stappen.

Bouw nieuwe relaties op

Door iets nieuws te proberen, kun je allerlei nieuwe mensen ontmoeten die je misschien anders nooit zou hebben ontmoet in je comfortzone. Om goede relaties met anderen te hebben, moet je een goede relatie met jezelf hebben. Als je niet tevreden bent met wie je bent of wat je doet, zal het een uitdaging zijn om de goede eigenschappen van de mensen om je heen te waarderen. Als je uit jouw comfortzone stapt, ontdekt wie je bent en jouw angsten overwint, zal dit uiteindelijk resulteren in betere relaties met anderen. Drama neemt af naarmate je zelfvertrouwen en levensperspectief toenemen.

Kans om te groeien

Jezelf uitdagen kan je helpen om je topprestatieniveau te bereiken. Je kunt niet verwachten dat je evolueert en nieuwe hoogten bereikt als je je alleen houdt aan je normale gewoonten en routineuze levensstijl. Het leren van nieuwe vaardigheden en lessen zal je je hele leven helpen.

Leer meer over jezelf

Risico’s nemen helpt je als individu te groeien en leert je over jouw interesses, passies, talenten, sterke en zwakke punten. Elke keer dat je iets bereikt waarvan je niet dacht dat je daartoe in staat was, word je zelfverzekerder, deskundiger en bekwamer.

Jezelf en je creativiteit uitbreiden

Wanneer je iets nieuws probeert, vind je misschien een nieuwe hobby of talent waarvan je niet wist dat je het had. Voor nieuwe en uitdagende situaties moet je je eigen creativiteit vinden om tot een oplossing te komen.

Vergroot je zelfvertrouwen

Door het onbekende aan te pakken en aan jezelf te bewijzen, kun je jouw grenzen verleggen en het beperken van jouw zelfvertrouwen vergroot je zelfvertrouwen en zelfrespect. Onzekerheid houdt ervan zich te voeden met je gewoonte om het niet te proberen. Als je stopt met denken en begint met acteren, zal je beseffen wat mogelijk is.

Leer omgaan met uitdagingen

Het leven is onvoorspelbaar en het is belangrijk om de vaardigheden en het vertrouwen te hebben om ze het hoofd te bieden. Wetende dat je iets hebt overwonnen waarvan je dacht dat het onoverkomelijk was, zal je zelfvertrouwen vergroten en je onafhankelijkheid van wie je bent versterken.

Het leven wordt levendig

Het leven wordt interessanter en het leven waard. Risico’s kunnen op avonturen lijken en obstakels kunnen op kansen lijken. Als je van binnen gelukkiger bent, wordt je waardering voor wat er om je heen gebeurt groter. Verras jezelf dagelijks. Laat jezelf dagelijks inspireren op ons social media kanaal.