Home > Blogs > Mijn partner is depressief: Wat nu?

Mijn partner is depressief: Wat nu?

Heb je te maken met een partner die depressief is? Dan heb je waarschijnlijk het gevoel dat je iets voor hem of haar wilt betekenen. Het fijne is dan dat er wel degelijk manieren zijn om jouw partner verder te helpen. Een depressieve partner helpen is erg belangrijk, aangezien het voor de persoon zelf vaak lastig is om naar een oplossing toe te werken. Zeker als de depressie vrij ernstige vormen aanneemt.

depressieve-partner

Een depressieve partner helpen

Bij een depressieve partner merk je dat de levenslust er niet bepaald blijkt te zijn. Je partner is bijvoorbeeld grote delen van de dag erg down. Er is weinig motivatie om dingen te ondernemen. Dit is dan ook niet het moment om bij de pakken neer te zitten. In plaats daarvan wil je juist actie ondernemen. Zodanig, dat je in staat bent om je partner weer verder te helpen. Er zijn talloze manieren waarop dit mogelijk is.

Vind een therapeut of coach voor jouw partner

Is het niet helemaal duidelijk wat de oorzaak van de depressie van de partner is? Of is dit wel duidelijk, maar blijkt het op geen enkele manier mogelijk om er iets aan te doen? Dan is het moment daar om een therapeut of coach in te schakelen. Tegenwoordig is de drempel hiervoor extreem laag. Het is al mogelijk om dit gewoon online te regelen.

Bovendien zijn er talloze behandelingen die van waarde zijn voor een depressieve partner. De ene slaat mogelijk wat beter aan dan de ander. Echter is het ├╝berhaupt al fijn om vooruitgang te merken. Je partner kruipt dan langzaam maar zeker steeds verder uit een diep dal. Er is weer licht aan het einde van de tunnel. Onderneem direct actie voor een snel resultaat!

Vind direct hulp bij depressiviteit