Home > Vind hulp > Carpe Diem met PK

Pluk de dag met paardenkracht!

Wil jij hulp bij een betere balans in je leven? Of zoek je hulp bij het omgaan met je chronische ziekte/ vermoeidheid/ aandoening omdat je merkt dat je vastloopt in je leven? Of heb je last van een burn-out, al dan niet als gevolg van je chronische aandoening? Ik kan je helpen met behulp van paarden! Zelf ervaar ik al mijn hele leven hoe paarden me terugbrengen naar het hier en nu en hoe ze me helpen in het omgaan met reuma, een chronische aandoening.

Hoe dat werkt?
Paarden reageren op onze non-verbale communicatie, op de spanningen en emoties die we bij ons dragen. Dit zorgt er voor dat je sneller bewust wordt van je gevoel. Het lukt veel mensen makkelijker om bij een paard zichzelf te zijn. Paarden zijn authentiek in hun gedrag, oordelen niet en zijn eerlijk. Ze reageren in hun eigen taal, met lichaamstaal en als paardencoach ben ik getraind in het lezen van deze signalen. Ik zal deze benoemen om je uit te nodigen meer te vertellen over wat er in je omgaat en welke lichamelijke sensaties je voelt.
Je doet naast het paard oefeningen om nieuw gedrag aan te leren en vanuit je eigen ik te handelen. Je krijgt hierop direct feedback van het paard. Paardencoaching is een vorm van ervaringsgericht leren en daardoor erg effectief.

Als paardencoach maak ik gebruik van de wetenschappelijk onderbouwde methode ACT (acceptance and commitment therapie/ training). Dit is de derde generatie en meest recente gedragstherapie. ACT werkt toe naar psychologische flexibiliteit; op een soepele manier omgaan met de obstakels in je leven, zodat je kan blijven investeren in de dingen die echt belangrijk zijn in je leven.
Door dit toe te passen bij de paarden krijg je een kans om direct te oefenen met nieuwe vaardigheden. En paarden zijn vergevingsgezind; ze geven je iedere 30 seconden een nieuwe kans, waardoor je positieve ervaringen kunt opdoen, wat niet alleen heel fijn is, maar ook helpt bij het beter onthouden van nieuw gedrag.

Paardencoaching is een belevenis die je niet snel zult vergeten!

Praktijkinformatie

Carpe Diem met PK

Michelle van Wijngaarde

Voorstraat 70
Beesd
  • In de natuur
  • Op locatie
Neem direct contact op met Carpe Diem met PK
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.