Home > Blogs > Hoe geuren je kunnen ondersteunen bij een burn-out

Hoe geuren je kunnen ondersteunen bij een burn-out

Het herkennen van geuren is een vorm van overleven. Wist je dat men gas extra van een geur voorziet als waarschuwing? Of als je een brandlucht ruikt je extra alert bent en gaat ‘speuren’ waar die lucht vandaan komt. Dit is een onderdeel van geurherinnering.

olie-burn-out

Geurherinnering

Vanuit nature hebben we dus een aantal geurherinneringen. Die kunnen ons waarschuwen, negatieve of plezierige gedachten oproepen. Met essentiële oliën is het mogelijk om een negatieve geurherinnering te vervangen door een positieve geurherinnering.

Alles is energie

Essentiële olie heeft daarnaast nog een extra superpower. Zo is de geur van lavendel ontspannend. De geuren van bomen zijn aardend en helpen je met 2 voeten op de aarde te staan.

Ieder flesje (goede kwaliteit) olie bevat de energie en kracht van de plant waar de olie van gemaakt is. Maar hoe weet je nu welke olie voor jou geschikt is?

Jouw verhaal vertaald in de taal van de olie

Vaak komt een burn-out niet uit de lucht vallen. Het is een opstapeling van situaties en stress momenten, totdat het lichaam er geen raad meer mee weet. Misschien vraag je je ook af, waarom jij wel en een ander (in een soortgelijke situatie) niet.

Iedereen is anders, heeft een ander verhaal te vertellen. Door thema’s te herkennen en patronen te ontrafelen, vertaal ik jouw verhaal in de taal van de olie. Waardoor deze zorgvuldig uitgezochte olie je ondersteunt bij de klachten die je ervaart.

Zelfvertrouwen en afscherming van prikkels

Zo zijn er oliën die je zelfvertrouwen ondersteunen en vergroten, waardoor je in sommige situaties meer durft en je daadkrachtiger kan opstellen.

Andere oliën kunnen zorgen voor een afscherming van prikkels. Prikkels die zorgen voor een overbelasting van je systeem.

Lifestyle Programma

Geuren in combinatie met een praktisch lifestyle programma help ik met name vrouwen om hun leven anders vorm te geven. Een leven dat meer in balans is, in de wereld die uit balans is. Waardoor je nieuwe mogelijkheden ziet en iedere dag de beste versie van jezelf kan zijn.


Dit is een bijdrage van Astrid van Vlodorp – Mevrouw Astrid