Home > Blogs > Affirmaties & zelfacceptatie: Wat is het verband?

Affirmaties & zelfacceptatie: Wat is het verband?

Affirmaties en zelfacceptatie zijn twee termen die je waarschijnlijk weleens voorbij hebt horen komen. Het is echter vaak niet helemaal duidelijk wat beiden precies inhouden. En hoe je er dankzij de één voor zorgt dat je met de ander te maken krijgt. Laten we het onderwerp er daarom even uitgebreid bij pakken.

affirmaties-zelfacceptatie

Het belang van zelfacceptatie

Zelfacceptatie is in veel opzichten erg belangrijk om een fijn leven te leiden. Op het moment dat je jezelf namelijk niet volledig accepteert, krijg je te maken met frictie. Je hebt bijvoorbeeld weinig zelfvertrouwen. En mogelijk ben je daarbij ook totaal niet gelukkig. Beiden zijn zaken waar het liefst helemaal niemand mee te maken krijgt. Desondanks komt het helaas toch erg veel voor. Volledige zelfacceptatie is iets wat slechts een relatief klein gedeelte van de mensheid voor elkaar krijgt. Daarbij is het belangrijk om de juiste kennis te hebben van hoe je dit dan aanpakt.

Zelfacceptatie middels affirmaties

Affirmaties zijn een geweldig middel om zelfacceptatie te verkrijgen. Een affirmatie is namelijk een bepaald statement dat je maakt. Je zegt dit tegen jezelf. Een voorbeeld van een affirmatie is bijvoorbeeld:

“Ik accepteer mezelf zoals ik ben” of “Ik hou van mezelf”.

Door dit keer op keer te herhalen, gaat je brein dit steeds meer geloven. Doe je het vaak genoeg, dan neemt je onderbewustzijn dit automatisch over. Op een gegeven moment hoef je het dan niet eens meer tegen jezelf te herhalen. Het is een waarheid die deel van je uitmaakt. De eerdergenoemde affirmaties zijn zo een succesvolle manier om voor zelfacceptatie te zorgen. Je countert er als het ware een negatief zelfbeeld mee. Zodanig, dat je je een stuk beter gaat voelen.

Hulp bij affirmaties voor zelfacceptatie? Schakel dan de hulp in van een expert op dit gebied in!