Home > Blogs > Ademhalingsoefeningen voor thuis

Ademhalingsoefeningen voor thuis

Mentale en fysieke stress is geen manier om mee te leven. Met de juiste ontspanningsoefeningen kun je overal een gevoel van rust en verminderde spanning bereiken.

Met behulp van krachtige ontspanningstechnieken voor angst en stress, kun je spanning verminderen, balans herstellen, beter slapen en meer vreugde voelen in je leven, zowel in lichaam als geest.

Ademhalingsoefeningen

Het beheersen en reguleren van je ademhaling door middel van verschillende ademhalingsoefeningen is een krachtige manier om je geest te kalmeren en je lichaam te ontspannen. Je hoeft niet naar een yogales te gaan. Je hebt maar een paar minuten nodig om één ​​van deze drie ademhalingsoefeningen te oefenen en na verloop van tijd fantastische resultaten te behalen.

Stimulerende ademhaling

Stimulerende ademhaling is een oude yogatechniek die je meer energie en mentale focus kan geven. Houd je mond gesloten en ontspannen. Houd je adem kort, adem snel in en uit door je neus. Je maakt grappige geluiden en dat is normaal. Neem na drie cycli een korte pauze. Adem normaal en probeer het opnieuw. Begin met 15 seconden of minder, en verhoog het geleidelijk.

4 – 7 – 8 Ademhaling

De 4 – 7 – 8 ademhalingsoefening is stiller en je kunt deze overal doen. Maak je klaar door alle lucht door je mond uit te ademen. Sluit je mond. Adem in door je neus tot 4 tellen. Tel tot 7 terwijl je je adem inhoudt. Laat het allemaal door je mond tot acht tellen. Herhaal deze cyclus minstens 3 keer tweemaal per dag.

Ademhaling tellen

Ademhaling is een zentechniek die u ook kan helpen bij het ontspannen. Zoek een comfortabele zithouding met een rechte rug. Sluit je ogen. Begin met een paar keer diep en reinigend ademhalen. Adem in en tel tot 1 terwijl je uitademt. Adem weer in en tel tot 2 terwijl je uitademt. Tel de volgende keer tot 3, dan 4 en dan 5. Tel nooit tot meer dan 5 – begin in plaats daarvan de cyclus opnieuw. Na verloop van tijd kun je tot 10 minuten aan deze Zen-meditatiebeoefening met het tellen van de ademhaling werken.


Lees meer over Ademtherapie en vind op Balansportaal een Ademtherapeut bij jou in de buurt.

Ademhalingsoefeningen