Home > Blogs > 3 Manieren om werk en gezinsleven in evenwicht te brengen

Manieren om werk en gezinsleven in evenwicht te brengen

Op zoek naar tips voor een manieren om je werk en privéleven te combineren? Je leest ze hier.

1.    Laat je niet opslokken door schuldgevoel

Als je jezelf ervan laat overtuigen dat je er niet altijd kunt zijn als je kinderen het nodig hebben, doe je niets voor jou of je kinderen. De waarheid is dat je baan waarschijnlijk bijdraagt ​​aan het financieel welzijn van je kinderen. Het geld dat je met je werk verdient, kan worden besteed aan de basisbehoeften van je kinderen en misschien zelfs meer dan dat, zoals buitenschoolse cursussen, besparingen voor collegegeld of een speciale gezinsvakantie.

Op sommige dagen heb je misschien meer tijd om aan je kinderen te besteden, terwijl je op andere dagen misschien je aandacht moet richten op de taken die bij je werk horen. Je kunt niet elk moment van elke dag aan je kinderen besteden, zelfs niet als je vanuit huis werkt, dus haal het meeste uit de momenten waarop je aandacht aan hen is gewijd.

 

2.    Wees efficiënt met je tijd

Voorkom dat je de hele dag door zowel op het werk als thuis wordt afgeleid. Ga efficiënt om met je tijd op het werk, zodat je niet later hoeft te blijven om dingen voor elkaar te krijgen. Besteed een vaste hoeveelheid tijd aan e-mails, telefoontjes en ander druk werk dat het voltooien van andere taken in de weg kan staan. Als je thuis bent, besteed dan veel tijd volledig aan je kinderen, zonder afleiding. De kwaliteit van de tijd die je met je kinderen doorbrengt, is het belangrijkste, dus het is belangrijk om je mobiele telefoon en andere afleidingen neer te leggen tijdens het familiediner of tijdens het samen spelen.

 

3.    Maak tijd voor jezelf

Iedereen heeft hier en daar wat tijd voor zichzelf nodig. Het helpt ons gezond te blijven te midden van onze drukke schema’s. Sta jezelf toe om in je vrije tijd iets te doen dat je leuk vindt en dat je helpt te ontspannen, zoals een wandeling maken, yoga beoefenen, lekker uit eten gaan, aan knutselen werken of wat je ook maar leuk vindt om te doen. Goed eten en voldoende slapen is ook belangrijk, ook al is dat ook niet altijd even gemakkelijk. Wekelijkse maaltijden bereiden en jezelf extra laten rusten op dagen dat je niet hoeft te werken en je kinderen niet bij je zijn, zal helpen.