Home > Blogs > Werkdruk te hoog | Omgaan met hoge werkdruk

Werkdruk te hoog | Omgaan met hoge werkdruk

Ervaar jij op dit moment veel werkdruk? Dan levert dat waarschijnlijk een onprettig gevoel op. Lang niet iedereen is namelijk in staat om bij hoge werkdruk te blijven presteren. Zeker niet wanneer dit week na week, maand na maand en soms zelfs jaar na jaar aanhoudt. Gelukkig zijn er dan een aantal zaken die je kunt doen. Wanneer de werkdruk te hoog is, leer je er zo toch nog mee omgaan.

hoge-werkdruk

Hoge werkdruk en stress

Bij een hoge werkdruk is er sprake van veel stress. Deze werkdruk ontstaat bijvoorbeeld in de vorm van tijdsdruk. Je moet voor een bepaalde deadline iets afkrijgen. Of je hebt om een andere reden continu te maken met een opgejaagd gevoel op werk. Hierdoor raak je gestrest. Je weet dat je de hele tijd op je tenen moet lopen om alles af te krijgen. Dit gaat op den duur z’n tol eisen.

In dit scenario is het daarom belangrijk om leren om te gaan met de hoge werkdruk. Het liefst pak je het probleem natuurlijk bij de bron aan. Bijvoorbeeld door minder werk op je te nemen. Echter is dit lang niet altijd een optie. In dat geval moet je het bij jezelf gaan zoeken. Je gaat op zoek naar een manier om minder stress te ervaren.

Werkdruk te hoog: Op zoek naar ontspanning

Het sleutelwoord hierbij is ontspanning. Middels ontspanning ben je namelijk in staat om rust te vinden. Zowel mentaal als ook fysiek. En om deze ontspanning te voelen, heb je de keuze uit verschillende behandelingen.

Neem gerust eens een kijkje tussen de verschillende opties. Bij welke behandeling denk jij waarschijnlijk even niet na over de hoge werkdruk? En ben je in staat om helemaal tot rust te komen? Ga voor die optie. Binnen de kortste keren merk je dan al dat het ook anders kan.

Lees ook: Werkstress herkennen | Hoofdpijn door stress