Home > Blogs > Wat zijn affirmaties?

Wat zijn affirmaties?

Alles wat we herhaaldelijk hardop of in onze gedachten tegen onszelf zeggen, is een affirmatie. Het Reticular Activating System (RAS) is een deel van onze hersenen dat woorden maakt die in de loop van de tijd worden herhaald als onderdeel van onze identiteit, positief of negatief.

 

Het onderbewustzijn

Ons onderbewustzijn is het diepe deel van ons dat elke seconde 40 miljoen stukjes informatie opneemt, na een filterproces in de hersenen nemen we slechts 5 – 9 stukjes per seconde waar. Deze 5 – 9 stukjes per seconde is onze perceptie van de werkelijkheid. In het onderbewustzijn liggen al onze ervaringen uit het verleden. De bewuste geest is het logische, analytische deel van ons, terwijl het onderbewustzijn volkomen onlogisch is.

 

Ons onderbewustzijn kent het verschil tussen verleden en toekomst niet; alles is hier en nu. Het kent het verschil niet tussen ja of nee. Het reageert gewoon alsof het waar is (RAS). Daarom is het zo belangrijk om de bevestiging positief uit te drukken en zoals ze op dit moment waar zijn.

 

Moeten affirmaties op dit moment waar zijn in mijn leven?

Nee, de affirmaties die je bewust voor jezelf herhaalt, hoeven niet waar te zijn. Veel atleten, ondernemers en andere mensen die de kracht van affirmaties kennen, gebruiken ze als onderdeel van hun ritueel om doelen te manifesteren – voordat ze zich hebben gemanifesteerd in de fysieke realiteit. Dat is het geniale van affirmaties – ze worden waar. Daarom is het zo belangrijk om de baas te worden over je gedachten.

 

Hoe lang duurt het voordat ik positieve veranderingen opmerk?

Hier is geen juist antwoord. De ervaring leert dat neurologische signalen worden versterkt tot het punt waarop ze na 30 dagen “blijven plakken”. Maar dit is geen regel. Je kunt “bewijs” van de nieuwe veranderingen ervaren die al plaatsvinden op dezelfde dag dat je naar affirmaties begint te luisteren, soms moet je geduld hebben aangezien dagen en weken voorbij kunnen gaan voordat je de positieve verandering begint op te merken. Degenen die eraan vasthouden, zullen de vruchten plukken van hun doorzettingsvermogen.

Je moet ook openstaan voor de tekens, mensen en kansen die zich aan je voordoen als je affirmaties gebruikt in je dagelijkse rituelen. Dit is vooral belangrijk als je veel affirmaties gebruikt waarbij actie van jouw kant nodig is. Je wordt een krachtige magneet en de Wet van Aantrekking werkt voor je.

Het vereist echter dat je ook de nodige maatregelen neemt. Veel mensen vergeten dit deel. Het is altijd in een of andere vorm vereist om wijzigingen te laten plaatsvinden.