Home > Blogs > Wat is Reiki?

Wat is een Reiki?

Wat is een Reiki? En waar is het goed voor? In dit artikel leggen wij jou uit wat reiki is en hoe een normale sessie er ongeveer uit ziet.

Reiki is een vorm van alternatieve therapie die gewoonlijk energetische genezing wordt genoemd. Het ontstond in Japan aan het einde van de 19e eeuw en er wordt gezegd dat het de overdracht van universele energie van de handpalmen naar de patiënt met zich meebrengt. Energetische genezing wordt al eeuwen in verschillende vormen gebruikt. Voorstanders zeggen dat het werkt met de energievelden rond het lichaam.

Er is enige controverse rond Reiki, omdat het moeilijk is om de doeltreffendheid ervan met wetenschappelijke middelen te bewijzen. Veel mensen die Reiki krijgen, zeggen echter dat het werkt, en dat het steeds populairder wordt. Wil je meer weten over Reiki? Lees dan snel verder.

Snelle feiten over Reiki

Hier zijn enkele belangrijke punten over Reiki:

  • Reiki is een vorm van energietherapie.
  • Het omvat de overdracht van energie door handoplegging.
  • Voorstanders van Reiki zeggen dat het veel aandoeningen en emotionele toestanden kan behandelen.
  • Kleine studies tonen aan dat Reiki pijn enigszins kan verminderen, maar geen enkele studie heeft aangetoond dat het effectief is bij het behandelen van ziekten.
Wat is Reiki?

Bij Reiki draagt ​​de beoefenaar energie over door zijn handen over of op de patiënt te plaatsen. Het woord ‘Reiki’ betekent ‘mysterieuze atmosfeer, wonderbaarlijk teken’. Het komt van de Japanse woorden “rei” (universeel) en “ki” (levensenergie). Reiki is een soort energetische healing. Energetische healing richt zich op de energievelden rond het lichaam.

Volgens beoefenaars kan energie in het lichaam stagneren als er sprake is van lichamelijk letsel of mogelijk emotionele pijn. Deze energieblokkades kunnen na verloop van tijd ziekte veroorzaken. Energiegeneeskunde heeft tot doel de energiestroom te helpen en blokkades te verwijderen op een vergelijkbare manier als acupunctuur of acupressuur. Het verbeteren van de energiestroom door het lichaam, zeggen beoefenaars, kan ontspanning mogelijk maken, pijn verminderen, genezing versnellen en andere symptomen van ziekte verminderen. Het wordt gewoonlijk palmgenezing genoemd.

Wat gebeurt er tijdens een reikisessie?

Reiki kan het beste in een rustige omgeving worden gehouden, maar het kan overal worden uitgevoerd. De patiënt zit in een comfortabele stoel of ligt volledig gekleed op een tafel. Er kan wel of geen muziek zijn, afhankelijk van de voorkeur van de patiënt.

De beoefenaar plaatst zijn handen lichtjes op of over specifieke delen van het hoofd, de ledematen en de romp met verschillende handvormen, gedurende 2 tot 5 minuten. De handen kunnen over 20 verschillende delen van het lichaam worden geplaatst.

Letsel

Als er een bepaald letsel is, zoals een brandwond, kunnen de handen net boven de wond worden gehouden. Terwijl de beoefenaar zijn handen licht op of over het lichaam houdt, vindt de overdracht van energie plaats. Gedurende deze tijd kunnen de handen van de beoefenaar warm en tintelend zijn. Elke handpositie wordt vastgehouden totdat de beoefenaar merkt dat de energie niet meer stroomt.

Wanneer de beoefenaar voelt dat de warmte of energie in zijn handen is afgenomen, zullen ze hun handen verwijderen en deze over een ander deel van het lichaam plaatsen. Wil je meer inspiratie vinden over verschillende behandelingen? Volg ons op instagram of bekijk het overzicht van alle behandelingen.