Home > Blogs > Wandelcoaching | De voordelen

Wandelcoaching | De Voordelen

Wandelcoaching wordt steeds populairder. Een alternatief voor de klassieke vorm van therapie of coaching in een spreekkamer, in de natuur én in beweging. Hieronder beschrijven wij de voordelen van wandelcoaching.

wandelcoaching-voordelen

Je komt in beweging

Door beweging ontstaat er ontspanning, je cortisolniveau verlaagt. Daarnaast kan beweging ook nog zorgen voor een verhoogd niveau van endorfine en serotonine, gelukshormonen. Niet alleen je lichaam komt in beweging, ook je hoofd en gevoelens. Je gedachtes krijgen meer ruimte en je hebt (meestal) een heldere kijk.

Minder oogcontact

Misschien klinkt het vreemd, minder oogcontact tijdens coaching, maar het kan zorgen voor een minder ongemakkelijk gevoel tijdens het gesprek óf tijdens een stilte. De drempel ligt lager, je bent je minder bewust van de ander en je kan je focussen op je omgeving. Je loopt naast elkaar, waardoor het makkelijker kan zijn om vrijer in gesprek te gaan.

In de natuur

In de meeste gevallen is wandelcoaching in de natuur. De natuur werkt stress verlagend en je bent in een andere omgeving. De buitenlucht is verfrissend en draagt bij aan een heldere en positieve geest. De natuur brengt je terug naar de kern en het kan je helpen om je gedachtes en gevoelens in perspectief te zien.

Andere omgeving

Even helemaal weg uit je ‘eigen’ omgeving, je loskoppelen van de stress die je thuis of op het werk ervaart. In plaats van dat je naar dezelfde muur kijkt, wandel je nu door een wisselend landschap. Dit zorgt er ook gelijk voor dat je de besproken elementen beter onthoudt, je kan het koppelen aan de omgeving.

Aandacht voor het lichaam

Niet alleen het praten is helend, ook aandacht voor je lichaam is belangrijk in dit proces. Naast het bewegen ben je je ook meer bewust van je ademhaling en het aarden. Je ziet, voelt, ruikt en hoort de natuur. Na de wandeling heb je een fysiek voldaan gevoel, dat draagt bij aan een positieve geest.

Wandelcoaching | Voor wie?

Een wandelcoach kan op diverse gebieden je helpen. Denk bijvoorbeeld aan een burn-out, stress of werk gerelateerde problemen. Ook bij relatieproblemen, psychische klachten en slapeloosheid kan wandelcoaching een helpende hand bieden.

Op zoek naar een wandelcoach? Bekijk hier alle wandelcoaches op Balansportaal en vind een wandelcoach bij jou in de buurt!