Home > Blogs > Tarot

Tarot

Het blijft een spannend moment wanneer we de kaarten van het Keltisch Kruis omdraaien. Wat zouden de kaarten te vertellen hebben?

tarot-kaarten

Tarotlegging

Ik vraag de persoon die bij mij is voor een Tarotlegging altijd een open vraag of kwestie in te brengen. Iets wat we kunnen onderzoeken. Wat we vanuit verschillende hoeken kunnen belichten. Het Keltisch Kruis vind ik prachtig, omdat het zoveel invalshoeken heeft. Het laat de kant van het verleden zien, welke rol anderen in de kwestie spelen en welke rol je zelf ten opzichte van de kwestie speelt. Alles om het verhaal rond te krijgen. Het zijn in totaal 10 kaarten en we sluiten af met een conclusie kaart.

Rider Waite

Ik werk met de Tarotkaarten van Rider Waite. De symboliek van deze kaarten hebben diepe lagen en resoneren met de beelden die wij allen in ons collectief onbewuste hebben opgeslagen. Vaak klinken de kaarten nog dagen na en dromen klanten over ridders, koninginnen en zwaarden.

Toen ik net begon vroeg ik mijn lerares Karen Hamaker-Zondag hoe zij uitlegt aan de mensen met wie zij werkt hoe het werkt dat nou juist die kaart op die plek komt te liggen. Ik weet dat zij klanten heeft uit het bedrijfsleven. Toch niet de gemiddelde persoon waarvan je verwacht dat deze een Tarotlegging laat doen!

Zij antwoordde dat niet alles oorzaak en gevolg is en dat er, naast hoe wij denken, nog andere manieren van denken zijn. Dat was voor mij ook moeilijk te bevatten op dat moment. Het heeft te maken met synchroniciteit en dat legt Carl G. Jung als volgt uit: ‘zinvolle coïncidentie van uiterlijke en innerlijke gebeurtenissen die zelf niet causaal verbonden zijn’.

Voor mij is het een kwestie van gewoon accepteren dat het gaat zoals het gaat. Me verwonderen.

De kaarten in het Keltisch Kruis

Na alle leggingen die ik gedaan heb met de mensen met wie ik werk kan ik alleen maar onderschrijven hoe bijzonder het is als de kaarten in het Keltisch Kruis opengedraaid worden en we het verband tussen de kaarten krijgen te zien.

De kwesties en open vragen die we onderzoeken kunnen gaan over werk, over relaties, over rouw, over alle zaken van het leven.

De Jungiaanse psychologie helpt me de symboliek dieper te duiden dan een gemiddeld boek kan doen. Het is een relatie aangaan met de kaarten. In mijn relatie met de kaarten ontstaat een duiding die resoneert met de kwestie of open vraag die de persoon met wie ik werk heeft ingebracht.


Dit is een bijdrage van Magda de Muijnck van Cooldown Coaching

magda-de-muijnck-tarot-hilversum