Home > Blogs > Omgaan met stress, stresscoach, stress

Omgaan met stress, stresscoach, stress

Hoe leer ik omgaan met stress?

We krijgen allemaal wel te maken met stress. Voor de een is het soms echter wat overweldigend. De stress komt bijvoorbeeld vaak terug of houdt veel te lang aan. Hierdoor wordt het bijzonder oncomfortabel. Dus hoe kun je dan omgaan met stress? En wat is de rol van een stresscoach in dit proces?

3 tips voor omgaan met stress

Omgaan met stress kun je leren. Wanneer je weet hoe het werkt, is het mogelijk om dit in de praktijk uit te voeren. Zo zijn de volgende 3 tips hier zeer waardevol in:

  • Maak een weekplanning: Met een weekplanning weet je precies wat je wanneer moet doen. Dit zorgt voor rust in je hoofd. Ook biedt het een mogelijkheid om rustmomenten in te plannen.
  • Stel korte termijn doelen: Wanneer iets je veel stress geeft, komt dit vaak door de grootte van het probleem. Denk aan het studeren voor een examen of het krijgen van een kind. Door kleine doelen op korte termijn te stellen, werk je stap voor stap ergens naartoe.
  • Blijf continu relativeren: Probeer problemen wat minder serieus te maken. Kijk bijvoorbeeld eens met een helikopterview naar de oorzaak van jouw stress. Is het echt zo erg? Is het een kwestie van leven of dood? Of valt het eigenlijk allemaal wel mee?

Een stresscoach als oplossing

Een stresscoach is in staat om jouw gedrag in goede banen te leiden. Om je handvaten aan te bieden die bij dit probleem helpen. Een stresscoach heeft namelijk de benodigde ervaring. Deze persoon weet wat de valkuilen voor de gemiddelde persoon zijn. En hoe je deze valkuilen ontloopt.

Uiteindelijk is het allemaal een kwestie van de juiste kennis vergaren. Het verminderen van stress is dan voor ieder individu mogelijk. En dit begint met het ondernemen van de eerste actie.