Home > Vind hulp > VIA IONOI

VIA IONOI

Wandel met Everdiene Geerling en VIA IONOI je beste gedachten binnen

Wil jij meer rust, meer ruimte, en meer richting?

Rust – Ruimte – Richting

Natuur, rust en ruimte worden in een drukke wereld belangrijker. Vond jij het tot voor kort vrij gewoon om de hele dag bereikbaar te zijn. Wil en kun je dat niet meer? Merk jij ook dat 24 uur per dag aan staan niet goed is voor je gezondheid en je welzijn? Wordt jouw behoefte aan rust steeds groter? En vind je dat lastig te organiseren met je drukke baan, je volle agenda en al je verplichtingen?

Wandel dan met VIA IONOI een of meer dagen mee in Nederland en Italië. We wandelen in kleine groepen en maken gebruik van de wijsheid van elkaar. Er is ook veel aandacht voor jou als individu, waardoor je met jezelf en je eigen gedachten kunt lopen. Zo komen jij en wij tot nieuwe inzichten.

Wandelen lost het op

De laatste jaren neemt de belangstelling voor wandelen en pelgrimstochten toe. We verlangen naar langzaam, en niet meer naar gejaagd. De Griekse arts Hippocrates zei: “Ben je in een slecht humeur, maak dan een wandeling. Ben je bij terugkomst nog steeds in een slecht humeur? Maak dan nog een wandeling.” Wandelen in de natuur is niet alleen gezond, het kalmeert ook de geest. Ben je met je verkeerde been uit bed gestapt? Ga de natuur in om te wandelen. Ben je boos? Ga de natuur in om te wandelen. Ben je verdrietig? Ga de natuur in om te wandelen. De filosoof Augustinus zei bijna 2500 jaar geleden al “Wandelen lost het op”. Misschien is wandelen wel van grotere betekenis voor de volksgezondheid dan alle medicijnen bij elkaar.

Balans en bescheidenheid

Zeggen anderen vaak tegen je dat je jezelf meer mag laten zien, dat je niet zo bescheiden moet zijn? Ben je juist klaar met het lawaai, jezelf en anderen overschreeuwen, gewichtigdoenerij en uiterlijkheden? Dan herken je jezelf in de Regel van de heilige Benedictus, een 1500 jaar oude leefregel voor het klooster. Deze Regel is buiten de kloostermuren, in onze geseculariseerde maatschappij, nog verrassend actueel en bruikbaar, waarin de middenweg, gevoel voor maat, gezond verstand, compassie en bescheidenheid belangrijk zijn. Het gaat erom voortdurend goed te luisteren, naar jezelf, naar anderen en naar de omstandigheden, en daarop te reageren. In de Regel gaat het om het menselijke, om zo de wereld een beetje mooier te kleuren. Tijdens de wandelingen maken we daarom ook gebruik van de wijsheid van de heilige Benedictus.

Met VIA IONOI ga je wandelend met jezelf en anderen in gesprek. Voor meer rust, meer ruimte en meer richting.

Praktijkinformatie

VIA IONOI

Everdiene Geerling
  • In de natuur
Neem direct contact op met VIA IONOI
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.