Home > Vind hulp > Mieke Sal | Mental Coach

Mieke Sal | Mental Coach

Rathera Additief Diagnose en Therapie Systeem |  Gezond worden… gezond blijven

Rathera Additief Diagnose en Therapie Systeem (RADTStherapie) bestaat uit elektro-acupunctuur diagnose en -therapie door o.a. de Rathera Elektro-acupunctuur. Het is een veilige en pijnloze methode om klachten te verhelpen en te voorkomen.

De behandelwijze is gebaseerd op kennis van homeopathie en acupunctuur, en reguliere geneeskunde. Het is geschikt voor kinderen vanaf de babyleeftijd. Behandeling is zinvol als het lichaam zelf niet (meer) in staat is de klachten te verhelpen.

Mieke Sal | Werkwijze RADTS therapie

Met behulp van elektro-acupunctuur stelt Mieke Sal vast welke verstoringen in het lichaam aanwezig zijn. Vervolgens behandelt Mieke de oorzaak van de klachten; niet de symptomen maar de gesignaleerde verstoringen. Het uiteindelijke doel is evenwichtsherstel van lichaam en geest.

In principe kunnen alle klachten met behulp van elektro-acupunctuur behandeld worden. Veel behandelde klachten zijn chronische vermoeidheid, spier- en gewrichtsklachten, allergieën, hoofdpijn, darmstoringen, huidklachten, hormoonstoringen en emotionele storingen zoals angsten en depressies.

Bij klachten is het altijd wenselijk eerst de huisarts en eventueel een specialist te bezoeken. Gezond worden… gezond blijven.

 

Behandeling met elektro-acupunctuur kan de volgende doelen hebben:

1. Klachten verhelpen en weer gezond worden:

Met behulp van electro-acupunctuur worden oorzaken van klachten opgespoord en vervolgens behandeld. De klachten zijn vaak veroorzaakt door bacteriën, virussen, schimmels en parasieten.

Ook schadelijke stoffen van buitenaf kunnen klachten tot gevolg hebben, bijvoorbeeld insecticiden, kleur- en verfstoffen, medicijnresten en amalgaam. Andere veroorzakers van klachten zijn bijvoorbeeld hevige emoties en straling van elektrische apparaten. Vaak ligt de oorzaak ver in het verleden en zijn patiënten afhankelijk van medicijnen die vaak slechts de symptomen bestrijden.

Elektro-acupunctuur kan het evenwicht herstellen zodat de klachten verdwijnen en medicijnen of minder of soms niet meer nodig zijn.

2. Gunstig beïnvloeden van chronische ziektes:

Chronische ziektes zoals suikerziekte en reuma zijn over het algemeen niet te genezen met elektro-acupunctuur. De behandeling kan echter wel een goede invloed hebben en de ziekte beter beheersbaar maken. Hierdoor voelen de patiënten zich aanzienlijk fitter.

3. Behoud van gezondheid:

Mensen die zich gezond voelen, willen ook in de toekomst gezond blijven. Elektro- acupunctuur kan vroegtijdig verstoringen opsporen en behandelen. De behandeling kan dus ook een preventief doel hebben. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk eens per periode of per jaar een preventieve diagnose te laten stellen.

 

Diagnose: op zoek naar verstoringen

De therapeut zal in het eerste gesprek de voornaamste klachten inventariseren en vragen stellen over het gebruik van medicijnen en andere middelen.

Vervolgens meet hij met behulp van testbuisjes de belangrijkste functies van het lichaam. Zo verzamelt hij informatie over de werking van organen zoals nieren, lever en darmen en van weefsels zoals spieren, zenuwen en slijmvliezen.

De meting heeft ook betrekking op invloeden van buitenaf zoals virussen, vergiftigende stoffen en elektromagnetische belasting. Bovendien meet de therapeut de hormoontoestand, het energieniveau en het afweersysteem en kan hij nagaan of er een tekort is aan vitaminen en mineralen.

Om de meting te kunnen uitvoeren, maakt de therapeut een meetkring tussen de patiënt en het meetapparaat.

De patiënt houdt hiervoor een hand-elektrode vast en krijgt een meetstift op de voet. De therapeut meet systematisch alle functies. Door de reacties op de signalen, komen verstoringen aan het licht. Iedere functie heeft een normwaarde; de wijzer van het apparaat geeft aan of de functie verstoord is.

Naast de methode met de buisjes, zal de therapeut aanvullende informatie over verstoringen verzamelen via energiebanen. Hiervoor meet hij op de acupunctuur-meridianen, die corresponderen met organen en weefsels. De meting vindt op dezelfde manier plaats. De therapeut zal zo nodig nog een aantal gerichte vragen stellen ter aanvulling van de meting.

Vervolgens geeft hij informatie aan de patiënt over de verstoring die bij de patiënt bepaalde klachten-verschijnselen geeft. Tijdens het eerste bezoek zullen alle functies worden gemeten om een complete diagnose te kunnen stellen.

Bij vervolgbehandelingen meet de therapeut die functies die voor het vervolg van de behandeling van belang zijn.

 

Therapieherstel van natuurlijk evenwicht

Als de oorzaak van de klachten bekend is, kan gewerkt worden aan het opheffen van de verstoringen. Hiervoor activeert de therapeut het natuurlijke mechanisme in het lichaam dat die verstoring kan opheffen en dus de klachten kan wegnemen.

 

Middelen die gegeven worden zijn homeopathische druppels, vitaminen, mineralen en andere natuurlijke stoffen. Door het middel dat tot herstel moet leiden in de meetkring te brengen, kan de therapeut vooraf al nagaan wat het effect is op de verstoring, wat de beste dosering is en of de patiënt het middel kan verdragen. Hij geeft dus alleen middelen mee die daadwerkelijk een corrigerende werking hebben.

Daarnaast geeft hij ook andere adviezen die het herstel ten gunste komen, bijvoorbeeld voedingsadviezen. De behandeling wordt altijd afgesloten met Ratheratherapie. Dit is een therapie op basis van trillingsfrequenties, die de gezonde frequenties versterkt en de ziekmakende frequenties helemaal of gedeeltelijk opheft. De Ratheratherapie corrigeert een deel van de verstoring en levert een positieve bijdrage aan de genezing.

 

Enkele voorbeelden

Klachten kunnen veel verschillende oorzaken hebben. Met elektro-acupunctuur kan de oorzaak vaak worden opgespoord en behandeld. Hieronder staan enkele voorbeelden van veel voorkomende klachten en hun mogelijke oorzaken.

 • Een nierstoring kan angsten, fobieën of gehoorklachten veroorzaken.
 • Een sluimerend virus met een lever- of miltverstoring kan leiden tot chronische vermoeidheid.
 • Een doorgemaakte voedselvergiftiging, het inslikken van vies zwemwater of een verwaarloosde griep kan chronische darmstoringen, huidklachten en allergieën veroorzaken.
 • Lever en galstoringen kunnen de volgende klachten geven: darmklachten, misselijkheid, oogklachten, hoofdpijn, wakker tussen 02 en 04 uur ’s nachts.

 

Stappen Rathera Additief Diagnose- enTherapie Systeem

1. Basisschoonmaak

Onderzoek van gestoorde organen: tonsillen, dikke- en dunne darm, wervelkolom, hart, hersenen, huid, kransslagader, zenuwweefsel, sinussen, lever, gal, longen, bronchiën, tanden, kaak, nier, blaas, genitaal systeem, pancreas, maag, milt, gewrichten, hormoonklieren.

Eventueel vóórkomen van allergieën, cholesterol, pre-cancerose, psychische invloeden, hoge bloeddruk, vermoeidheidsgraad, littekenstoring, diabetes, afweermogelijkheid.

Onderzoek van mate van vervuiling, en mogelijkheid tot herstel (totaal en lokaal).

Onderzoek van eventueel tekort aan vitaminen en mineralen, en bepalen van de hoeveelheid ter aanvulling.

Onderzoek van toxine belasting: per wanneer, welke klachten de belasting veroorzaakt, en welke organen worden belast door toxines.

Therapie: Rathera-therapie, plus homeopathische drainage-mix, eventueel aangevuld met vitaminen en mineralen.

2. Opzoeken van erfelijke zwakke plekken

in relatie met aangeboren zwakke schakel:

 • huid: eczeem, psoriasis.
 • slijmvliezen: astma, bronchitis, allergie.
 • gewrichten: reuma.
 • zenuwweefsel: migraine, pijnen.

Therapie: Rathera-therapie, plus nosode-mix.

 

3. Energie opstarten

Storende toxine-energieën.

Prikkeling van vroeger doorgemaakte ziektes, die door beter functioneren van het lichaam weer naar boven komen en klachten geven, b.v. kinderziektes, vaccinatie.

Therapie: Rathera-therapie plus nosode-mix.

Enzymdeficientie-storingen.

Enzymen die helpen bij de werking van de cel (aanvoer, afvoer, regulatie) en die door gifstoffen in hun werking zijn geblokkeerd.

Therapie: Rathera-therapie, plus mix van gehomeopatiseerde enzymen.

Storing in opbouw orgaansamenhang en -structuur.

Nu de cellen afzonderlijk weer goed fucntioneren, moet de onderlinge samenhang en structuur worden opgebouwd.

Therapie: Rathera-therapie, plus vitaminen en/of mineralen.

 

4. Energie balanseren

Yin/yang-verstoring.

Door het herstel is er wel een volledige orgaanfunctie, maar die is onder- of overactief.

Therapie: Rathera-therapie, plus vitaminen en/of mineralen, eventueel medicatie aanpassen, homeopathische activering.

5. Opbouwen en opstarten

 • Hormoonbalans.
 • Vegetatieve zenuwsturing.
 • Celstructuur en celwerking.

Door verbetering is er, zonder voldoende reserves, een grotere behoefte aan vitaminen en/of mineralen.

Therapie: Rathera-therapie, plus vitaminen en/of mineralen, eventueel plus homeopathische tonica.

6. Opnieuw klachten door:

a: Opnieuw ziekte oplopen

B.v. griep, salmonella.

b: Toxines lozen

Door optimalisering van het lichaam: toxines uit opslagplaatsen lozen: dus terugval van de patiënt.

Deze toxines zijn vaak oude medicijnresten, lood, kwik.

Therapie: Rathera-therapie, plus vitaminen en/of mineralen (

toxine-bindende en/of -afvoerende), plus eventuele homeopathische drainage.

Een eerste meting neemt 5 kwartier in beslag.
Een eventuele vervolgmeting een half uur.
Totale voedingsmiddelen meting 1 uur.
Specifieke voedingsmiddelen een half uur.

Meer informatie | Mieke Sal

Zie voor de tarieven van de therapieën van Mieke Sal | Mental Coach: website
U kunt ook op dinsdag en vrijdagochtend bellen met de praktijkassistente.
Praktijkinformatie

Mieke Sal | Mental Coach

Mieke Sal

Zuiderweg 14F en 14E
1741 NA Schagen
 • In de praktijk
 • Vergoed door verzekeraar
Neem direct contact op met Mieke Sal | Mental Coach
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.