Home > Vind hulp > Haptonomie aan zee

Haptonomie aan zee

Ik begeleid je met praktische, lichaamsgerichte coaching en therapie om weer naar je lichaam te luisteren.

Je kunt bij mij terecht als je je gespannen voelt, weinig plezier ervaart of kampt met burn-out klachten of paniekaanvallen. Je voelt je niet in balans en hebt wellicht ook fysieke klachten zoals last van schouders, nek of rug. Je zit niet lekker in je vel.

Je gaat weer voelen wat goed is voor jou. Haptonomie is een vorm van begeleiding waarbij voelen, gevoelens en de relatie met jezelf en anderen centraal staat. Stapje voor stapje kom je weer meer tot rust te komen ga je luisteren naar je lichaam. Je leert beter grenzen (h)erkennen en ervaart meer balans en vertrouwen.

Na een traject heb je inzicht in je patronen, en heb je weer keuzevrijheid in hoe jij je wilt voelen, denken en doen. Ik bied haptotherapie, coaching en natuursessies voor persoonlijke ontwikkeling, verbinding, vitaliteit en rust in je hoofd.

Haptotherapie en coaching

We starten met de intake waarin jouw hulpvraag naar voren komen. Het kan bijvoorbeeld gaan over gespannenheid, grenzen stellen, stress, ontspanning, burn-out. Vaak heb jij een overkoepeld thema die past bij jouw patroon en hulpvraag. Kamp je bijvoorbeeld met een burn-out dan zou het kunnen zijn dat je jouw grenzen niet goed voelt.

Elke sessie beginnen we met een gesprek, waarna we een praktische oefenvorm doen. We sluiten weer af met een gesprek. Sessies in de natuur zijn ook mogelijk. Ik help jou weer luisteren naar de signalen van je lichaam, en bij het accepteren als dat soms oncomfortabel is.

Je krijgt inzicht in jezelf, in wat je tegenhoudt, waar je mee wilt stoppen en wat je zou willen ontwikkelen. Je ervaart weer wat goed is voor jou, en wat jou kan helpen in het dagelijks leven weer goed in je vel te zitten.  Je krijg zicht op de kwaliteiten en valkuilen van jouw patronen.

Therapie is in de basis meer gericht op vragen rondom trauma, burn-out, paniek en angst. Coaching wat meer op persoonlijke ontwikkeling. Beide vormen helpen je wat meer in balans te komen en in verbinding met jezelf en anderen. Het helpt jou meer keuzevrijheid te ervaren in hoe je leeft.

De natuur

Naast het werken in de praktijkruimte zijn ook sessies in de natuur mogelijk: op het strand, in de duinen of in het bos. Ook in de natuur is de rode draad van de oefeningen die we doen verbinding.

Hoe ik werk

Ik ben opgeleid tot haptotherapeut en haptonomisch coach. Ik ben nieuwsgierig naar wat jou bezighoudt, wat je raakt of wat maakt dat je juist wat minder wordt geraakt. Ik help jou graag bij je persoonlijke ontwikkeling. Wat voel je nu, is een vraag die ik regelmatig stel. Wat voel je, in jouw lijf? Wat gebeurt er nu. We werken samen om te zorgen dat je weer weer vertrouwen krijgt in jezelf, in jouw lijf en op basis van de signalen van jouw lijf en jouw denken kunt handelen op een manier die bij je past.

Het lijkt of er minder aandacht voor wat er in het lichaam gebeurt.  Mensen zitten wat meer in hun hoofd en hebben wat minder verbinding met hun lichaam. En dit heeft impact op hoe je denkt, voelt en doet. Er gaat iets knagen. Hier vestig ik de aandacht op.

Waar heb ik mensen al bij geholpen

Je kunt bij mij terecht als je fysieke en/of mentale klachten hebt of als je wilt werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

Ik heb mensen geholpen die vastliepen thuis, op school/ studie of in hun werk. Misschien herken je het wel, je hebt onverklaarbare fysieke klachten, last van je nek en schouders. Je probeert gezond te leven maar toch voel je je niet energiek. Je blijft moe. Kortom: je zit niet lekker in je vel.

Je kunt bijvoorbeeld last hebben van:

 • onverklaarbare fysieke en/of mentale klachten
 • paniekaanvallen
 • overspannenheid
 • burn-out klachten of stress gerelateerde klachten
 • het verwerken van een moeilijke gebeurtenis
 • vermoeidheid
 • niet lekker in je vel zitten
 • omgaan met angst
 • omgaan met emoties
 • aangeven van grenzen
 • als je (werk)druk ervaart
 • last van onzekerheid
 • niet kunnen ontspannen
 • moeite met het uiten van je gevoelens, aangeven hoe het met je gaat

 Wat levert het op

 • Je leert beter je grenzen herkennen en aangeven.
 • Meer bewustzijn en erkenning van je gevoel en lichamelijke signalen en er meer op durven vertrouwen.
 • Inzicht in je patronen. Wat zijn de kwaliteiten hiervan en welke mogelijkheden heb je nog meer.
 • Meer balans tussen denken, voelen en doen.
 • Meer vertrouwen en zelfvertrouwen.
 • Meer inzicht in hoe je omgaat met jezelf en de ander en de impact hiervan.

‘Veel in je leven kun je niet veranderen, maar wel hoe jij er mee omgaat’

  Google reviews

  Nicole Schuijt

  Jorit heeft mij enorm geholpen als ”dolende dertiger”. Haar rust en vriendelijkheid geeft je instant een goed gevoel en dat maakt het praten makkelijk. Tijdens haar sessie doe je gelukkig niet alleen aan praten, je doet ook oefeningen, je gaat wandelen en je krijgt ook nuttige handvaten om bepaalde (terugkerende) zaken aan te pakken. En dat allemaal in je eigen tempo en in goed overleg. Haar kennis en kunde is professioneel en van nu maar vooral ook oprecht waardoor je weet dat Jorit je verder gaat helpen. Het traject was voor mij in vele opzichten een ”eye opener” en ik ben sindsdien veel rustiger en ik heb mega veel over mezelf geleerd. Samen hebben we geïnvesteerd in mijn toekomst en daar ben ik haar heel dankbaar voor.

  Stephanie van der Zwet Slotenmaker

  De afspraken met Jorit zijn erg fijn. Ze helpt me tot rust te komen en te luisteren naar mijn lichaam.

   Roos de Groot

  Meerdere sessies bij Jorit gehad. Was altijd fijn en heeft me enorm geholpen. Ze luistert goed en stelt je op je gemak. Waar nodig kan ze confronteren wat mij belangrijke inzichten heeft gegeven.

   Danielle den Uijl

  Jorit geeft je een welkom gevoel; je kunt zijn wie je bent. De gesprekken voelen open en zonder oordeel en haar oefeningen zijn (vond ik) soms confronterend en tegelijkertijd liefdevol onderzoekend. Het is moeilijk uit te leggen maar vooral de moeite waard om met een kennismaking te beginnen

   daniel van der plaats

  Als je iemand zoekt die echt en oprecht is en aan je hulpvraag kan voldoen moet je hier zijn. Jaren lang last van paniekaanvallen gehad maar gelukkig gaat het nu stukken beter door alles wat ik hier geleerd heb .

   Mary Hendriksen

  Jorit is fantastisch. Haar rust is geweldig ze heeft mijn hoofd veel rust gegeven. Super bedankt gr mary

  Jeroen de Kok

  Ik heb Jorit gevonden toen ik herstellende was van overspanningsklachten. Voor mij was het heel belangrijk om weer goed in contact te komen met mijn gevoel. Hier heeft Jorit me geweldig bij geholpen door verschillende oefeningen op het gebied van bewustwording van mijn gevoel toe te passen. Verder heb ik hele fijne gesprekken gehad en is Jorit echt een luisterend oor wat ik nodig had. Als je op zoek bent naar een goede haptotherapeut dan ben je hier aan het goede adres! :)

  Praktijkinformatie

  Haptonomie aan zee

  Jorit van de Brug

  Driehuizerkerkweg 138C
  Driehuis
  • In de natuur
  • In de praktijk
  • Online
  • Op locatie
  Neem direct contact op met Haptonomie aan zee
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.