Home > Vind hulp > Haptonomie aan zee

Haptonomie aan zee

Hi, ik ben Jorit!

Ik geloof dat haptotherapie een krachtig middel is om mensen te helpen contact te maken met hun lichaam en gevoelens. Als je op zoek bent naar een liefdevolle en effectieve manier om je fysieke, mentale en emotionele gezondheid te verbeteren, dan ben ik hier om je te helpen. Door gesprekken, aanraking en ervaringsgerichte oefeningen kunnen we onszelf beter leren kennen en begrijpen. Ik ben gepassioneerd om mensen te begeleiden op hun reis naar zelfontplooiing.

Ik ben mijn praktijk begonnen in IJmuiden aan zee, en zit inmiddels in Driehuis en in Amsterdam. In de duinen, het bos en op het strand doen we wandelsessies. De praktijk in Driehuis is op loopafstand van het treinstation, een paar stops vanaf Sloterdijk. Je kunt er parkeren en na je sessie de auto nog even laten staan voor een wandeling in de natuur. De praktijk in Amsterdam zit in de Staatsliedenbuurt. Woensdagen in Amsterdam, de rest van de week Driehuis.


Waar kan ik je bij helpen?

Voel je je vastgelopen en wil je meer veerkracht, energie en vertrouwen in jezelf. Wil je jouw grenzen leren kennen en respecteren, je relaties verbeteren, je stressniveau verlagen en je emotionele gezondheid verbeteren? Onderzoeken hebben aangetoond dat haptotherapie kan helpen bij het verminderen van stress en spanning, het verbeteren van het zelfvertrouwen en de relatie met anderen, en het verminderen van lichamelijke klachten.

Haptotherapie is de begeleidingsvorm van haptonomie. Haptotherapie helpt jou weer contact, met jezelf, met je lichaam door niet alleen in je hoofd te zitten, maar ook aanwezig te zijn in je lichaam. Het is gebaseerd op het idee dat onze gevoelens en emoties zich in ons lichaam manifesteren. Door het lichaam te ‘voelen’, kunnen we deze gevoelens en emoties beter begrijpen en verwerken.

HOE JE JE VOELT NA EEN SESSIE
Een waardevolle ervaring die je helpt om meer in balans te zijn en om beter om te gaan met de uitdagingen van het leven.

Haptotherapie kan worden toegepast bij een breed scala aan problemen, waaronder:
-Stress en spanning
-Angst en depressie
-Lichamelijke klachten
-Relatieproblemen
-Trauma

Haptonomie aan zee | Werkwijze

Door aanraking, ervaringsgerichte oefeningen en gesprekken kun je bewuster worden van hoe je met uitdagingen omgaat en welke mogelijkheden je nog meer hebt. Bij mij kun je terecht voor haptotherapie, haptonomische coaching en sessies in de natuur.

AANPAK
In mijn aanpak maken we gebruik van gesprekken, aanraking en oefenvormen waarbij je weer leert luisteren naar de soms zo subtiele signalen van je lichaam.

SESSIES
Tijdens onze sessies deel ik mijn waarnemingen en ervaringen in ons contact, waardoor we samen bouwen aan jouw persoonlijke groei. Het draait om ontdekken, begrijpen en voelen wat er vanbinnen gebeurt.

Reviews:
­čîčIk had moeite met ontspannen en in het hier en nu te leven. Jorit nam altijd de tijd en wist mij te ‘onthaasten’. Ik heb veel inzichten gekregen waar ik in het dagelijks leven mee kan oefenen.Wat ik altijd zal onthouden en nu ook soms tegen anderen zeg: ‘je hoeft niet te veranderen, je gaat iets nieuws bijleren waardoor er meer balans komt’.

­čîčJaren lang last van paniekaanvallen gehad, maar dat gaat nu beter door alles wat ik hier geleerd heb.

­čîčJe doet ook oefeningen, je gaat wandelen en je krijgt nuttige handvatten om bepaalde (terugkerende) zaken aan te pakken. En dat allemaal in je eigen tempo en in goed overleg.

­čîčJorit geeft je een welkom gevoel; je kunt zijn wie je bent. De gesprekken voelen open en zonder oordeel en haar oefeningen zijn (vond ik) soms confronterend en tegelijkertijd liefdevol onderzoekend.

­čîčVoor mij was het heel belangrijk om weer goed in contact te komen met mijn gevoel. Hier heeft Jorit me geweldig bij geholpen door verschillende oefeningen op het gebied van bewustwording van mijn gevoel toe te passen.

Maandelijkse wandelingen en natuur
Haptonomie aan zee organiseert tevens maandelijkse wandelingen op het strand waar je gratis aan deel kan nemen.

Kennismaken?

Kennismaken kan zowel telefonisch, op het strand als in de praktijkruimte in Driehuis. Geheel vrijblijvend en kosteloos en je kunt me al je vragen stellen. Ik leg je uit wat haptonomie en haptotherapie is en hoe de sessies eruit zien. Als bonus krijg je tijdens ons gesprek direct een oefening die je kunt gebruiken in je dagelijks leven.

Praktijkinformatie

Haptonomie aan zee

Jorit van de Brug

Fannius Scholtenstraat 24
1051 EX Amsterdam en in Driehuis
  • In de natuur
  • In de praktijk
  • Online
  • Op locatie
Neem direct contact op met Haptonomie aan zee
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.