Home > Blogs > Hoe je kunt stoppen met alles overdenken

Hoe je kunt stoppen met alles overdenken

Wat houdt mensen tegen van het leven dat ze echt willen leven? Ik zou zeggen dat een veelvoorkomend en destructief iets is dat ze niet weten hoe ze moeten stoppen met overdenken. In dit artikel geven we een aantal tips om dit probleem te verhelpen.

Zet de dingen in een breder perspectief

Het is heel gemakkelijk om in de val te trappen door over kleine dingen in het leven na te denken. Dus als je aan iets denkt, vraag jezelf dan af: Zal dit er over 5 jaar toe doen? Of zelfs in 5 weken?

Het verbreden van het perspectief door deze eenvoudige vraag te gebruiken, haalt je snel uit het overdenken en kan helpen de situatie los te laten.

Word een actief persoon

Als je weet hoe je elke dag consequent actie moet ondernemen, stel je minder uit door te veel na te denken. Het stellen van deadlines en een goede toon voor de dag zijn twee dingen die helpen om veel actiever te worden.

Kleine stapjes voorwaarts zetten en alleen focussen op het doen van een kleine stap tegelijk, is een andere gewoonte die heel goed werkt. Het werkt zo goed omdat je je niet overweldigd voelt en je dus niet wilt vluchten voor uitstelgedrag of lui inactiviteit.

Realiseer je dat je niet alles kunt controleren

50 keer proberen over dingen na te denken, kan een manier zijn om alles onder controle te krijgen. Om elke mogelijkheid te dekken, zodat je niet het risico loopt een fout te maken, te falen of er als een dwaas uit te zien.

Maar die dingen maken deel uit van een leven waarin je je comfortzone echt uitrekt. Iedereen die je misschien bewondert en een leven heeft geleid dat je inspireert, heeft gefaald. Ze hebben fouten gemaakt. Maar in de meeste gevallen zien ze deze dingen ook als waardevolle feedback om van te leren.

De dingen die er misschien negatief uitzien, hebben hen veel geleerd en zijn van onschatbare waarde geweest om hen te helpen groeien. Dus stop met proberen alles te beheersen. Dit proberen werkt gewoon niet omdat niemand van tevoren alle mogelijke scenario’s kan zien. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Dus doe het in kleine stapjes als je wilt.

Hulp nodig? Vind een professional op Balansportaal