Home > Blogs > Hoe een loopbaancoach jou kan helpen

Hoe een loopbaancoach jou kan helpen

Een groot gedeelte van je leven spendeer je werkend. Het is daarom enorm belangrijk om ervoor te zorgen dat je helemaal op de juiste plek zit. Dat je je werk leuk vindt. En dat je bijvoorbeeld niet zomaar een baan aanneemt, omdat je er eentje nodig hebt. Loopbaancoaching kan je hierbij helpen. Een coach op het gebied van loopbaanbegeleiding helpt je om de juiste veranderingen en keuzes te maken. Wat het probleem of de specifieke behoefte ook is.

loopbaancoaching-loopbaancoach

Waarom een loopbaancoach inschakelen?

Het inschakelen van een loopbaancoach kun je om verschillende redenen doen. In de praktijk merken we dat een loopbaancoach op de volgende manieren van toegevoegde waarde is:

  • Professioneel advies: Een loopbaancoach is een echte specialist in zijn of haar vakgebied. Deze persoon heeft reeds met een groot aantal mensen gewerkt. Hierdoor ga je als geen ander merken dat er professioneel advies uitrolt. De kans is groot dat de betreffende coach meer weet dan jijzelf. 
  • Langetermijnoplossing: Daarbij is het inschakelen van een loopbaancoach in veel opzichten een langetermijnoplossing. Een baan aannemen doe je over het algemeen namelijk niet voor de korte termijn. Het is een goed doordachte keuze, waar je volledig achter staat. Dit is precies wat een loopbaancoach voor je in gedachten heeft. 
  • Persoonlijke benadering: Tot slot is een persoonlijke benadering daarbij essentieel. Ieder individu heeft namelijk weer andere wensen en behoeften. Een loopbaanadviseur is hier als geen ander van doordrongen. Middels een persoonlijke benadering krijg je ook echt wat jij nodig hebt.

Lees ook: Gelukkiger door een loopbaan die bij je past

Benieuwd wat een loopbaancoach voor jou persoonlijk kan betekenen? Neem dan direct contact op en zet de eerste stap. Zo zet je meteen loopbaanbegeleiding in om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Een stap waar je nog lang blij mee gaat zijn dat je hem genomen hebt.

Vind op Balansportaal een loopbaancoach bij jou in de buurt